Activiteit

Buurtkruid Feest! : workshops, plantenverhalen en kruidig hapje en drankje

woensdag 30 november 2022 , 15:30 - 17:30 uur
Illustration

Buurtkruid-Feest! Inloopactiviteiten zoals vloeibare zeep maken van klimop, zaadbommen maken, een groenrondleiding in het Wachterliedplantsoen, demo hergebruik van groenten, plantenverhalen over de eik en de hulst, muziek uit een 'plantenspeler', een quizz en een kruidig hapje en drankje: dat wordt een gezellige middag waar je bij kunt aanhaken. 

We delen kennis rond kruiden met elkaar: op het gebied van tuinieren en gebruik van planten in de keuken en persoonlijke verzorging, de cultuur en geschiedeis rond planten en de ecologie en biodiversiteit in plantsoenen, geveltuinen en andere (potentieel) groene plekken in de Erasmusparkbuurt. 

Iedereen is welkom, dit feest is ook geschikt voor kinderen vanaf +-7 jr. 

Aanmelding niet nodig

Gratis -  project Buurtkruid is mede mogelijk gemaakt door NME fonds, Haella Stichting en Buurtbudget Amsterdam-West.  Organisatie Stichting metStem en Plantenverhalen (Annet Breure). Dit Feest is in samenwerking met KIEM. 

Jeannette Kiekens: hergebruik groenten

Lara Egbring (Root of Life): zaadbommen maken en paar inheemse planten uitlichten

Manon (Wachtelried): rondleiding en muntsaus ism Kidslab, plantenspeler uitleg

Yinske Silva: quizz (prijzen: boek 'Historische Heerlijkheden, een cultuurgeschiedenis van eetbare wilde planten in de Lage Landen', daslookplantjes, huisgemaakte pot pure mispelmoes)

Annet Breure: klimopzeep, plantenverhalen

Versnaperingen: huisgemaakt en bio: mispellimonade, rozemarijnlimonde, kruidentheeen, eikeltaai-taai, brood met muntsaus uit de tuin

Zie voor meer informatie www.plantenverhalen.nl/buurtkruid 

Locatie
Wachterliedplantsoen 1
Kosten
Gratis
Deel dit: