Activiteit

2e editie Avonturen Academie Jeugdland: heelal expeditie

zaterdag 4 februari 2023 , 14:00 - 16:00 uur
Illustration

De Avonturen Academie staat in het teken van het heelal ✨ experts van het Anton Pannekoek Instituut nemen ons mee op ontdekkingsreis naar de ruimte! Leer van alles over het zonnestelsel, sterrenkijken en ga mee op avontuur. Op naar de sterren en daar voorbij!

Iedere eerste zaterdag van de maand van 14:00 – 16:00 gaan we op natuurexpeditie op en om Jeugdland. Samen met experts/inspirators leren we alles over de sterren in de lucht tot aan de grond onder onze voeten. Iedere expeditie van de academie is erop gericht de kinderen te laten ervaren door praktisch bezig te zijn, dat betekent dat we veel naar buiten gaan of binnen experimenten doen/dingen ontdekken. het doel is om kinderen te verbinden met de natuur en ze te laten ervaren wat deze voor hen kan betekenen. De experts zijn enthousiaste en gepassioneerde vertellers die de kinderen mee naar buiten nemen en met hun kennis een tipje van de natuurlijke sluier voor de kinderen kunnen oplichten. Ze komen van universiteiten, zijn stadsecoloog of boswachter en zijn bovenal gedreven, gepassioneerd en natuur ‘gek’.
De thema’s van de academie zijn ruimte, vogels, dieren en planten en bodem (schimmels en paddestoelen). Dus van in de lucht tot aan de grond, van het heelal, naar het allerkleinste (bacteriën en schimmels).

De Avonturen Academie is leuk vanaf 8 jaar en meedoen is gratis. Wil je zeker zijn van een plekje, meld je dan hieronder aan. (maar als er genoeg plek is mag je natuurlijk ook op de dag zelf meedoen :)).

https://jeugdlandamsterdam.nl/avonturen-academie/ 

Kosten
Gratis
Leeftijd
Vanaf 8 t/m 12 jaar
omschrijving doelgroep Ieder kind tussen de 8 en 12 jaar dat graag buiten is, de handen uit de mouwen steekt en wil leren over de ruimte!
Deel dit: