Activiteit

Lezing over Klimaatverandering

donderdag 23 maart 2023 , 19:30 - 21:00 uur
Illustration

Op donderdagavond 23 maart organiseert natuurvereniging de Ruige Hof een lezing over het klimaat, de veranderingen hierin en de de zichtbare gevolgen hiervan. Spreker Bart Vreeken vertelt: ''Weer en klimaat hebben al heel lang mijn belangstelling. Vroeger hiled ik elke dag in een schrift bij wat voor weer het was geweest. Ook wilde ik meteoroloog worden. Dat is er niet van gekomen, maar de belangstelling bleef.

Vanaf 1990 is de aandacht voor het klimaat sterk toegenomen. Het klimaat ging veranderen wisten we toen en dat krijgt gevolgen voor de natuur en de samenleving. Maar hoe weten we dat het klimaat gaat veranderen? En hoe uniek is dat? En hoe meten we het precies? En wat gebeurt er met de zeespiegel? En wat merken we er zelf van?

Door deel te nemen aan fora over klimaarverandering heb ik me er aardig in kunnen verdiepen. Ik wil er graag wat over vertellen. Het is een heel breed onderwerp en de inhoud van mijn verhaal staat nog niet precies vast. Laat het weten als je wilt dat ik aan een bepaald aspect speciale aandacht besteed.''

De lezing vindt plaats in het Tuinhuis van de Ruige Hof, Abcouderstraatweg 77, Amsterdam Zuidoost. Het is gratis voor Ruige Hofleden en anders betaal je € 3,50 inslucief een consumptie. Graag aanmelden via info@deruigehof.nl ivm beperkte ruimte. Start 19.30 uur, inloop 19.00 uur.

Locatie
De Hoge Dijk
Kosten
Gratis voor leden
Kosten toelichting
€ 3, 50 niet-leden
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: