Activiteit

Voedselbos Sloterplas

zaterdag 25 maart 2023 , 12:00 - 16:00 uur
Illustration

Voedselbos Sloterpark
Gratis lunch en gereedschap ligt klaar~!
Na een bodemonderzoek is het duidelijk: de ondergrond is veilig voor de aanplant van het voedselbos.
Bloesem in het voorjaar en in het najaar vruchten in het voedselbos en genieten van de spannende paadjes door het voedselrijke bos.
Kruiden, groenten, fruit, paddenstoelen en prachtige bloemen!
Er is bij de buurtbudget Nieuw-West verkiezing in 2020 en 2021 gestemd voor het Voedselbos in het Sloterpark!
• Kinderen leren dat eten aan bomen groeit, nu ook in het park
• Samen met de planten we de bomen en struiken
• In het najaar kunnen er appels, peren, pruimen, walnoten en bessen groeien.
• Door met een kleurcode te werken kan aangegeven worden welke vruchten klaar zijn om geplukt te worden.
• Samen leren over hoe het voedselbos zo te plukken dat de bomen gezond blijven
Een voedselbos is een bos met meerdere lagen van eetbare planten. Wanneer het bos volgroeid is, hoef je niet te zaaien, alleen te oogsten. De tuinen bieden ook een ontmoetingsplek voor de buurtbewoners. Door samen met de buurtbewoners deze bomen, struiken en kruiden te onderhouden zorgt het voor extra betrokkenheid bij het park. Samen verhogen we de biodiversiteit aan flora en fauna en de bodemkwaliteit. Zo ontstaat er een rijk, robuust en samenvoorzienend ecosysteem.
Prachtige bloesem in het voorjaar en in het najaar appels, peren, pruimen, walnoten, bessen en nog veel meer lekkers uit het voedselbos voor onze buurt!
In het voorjaar is de bloesem de voorbode van langere dagen en warmer weer. Bijkomend voordeel is dat een prachtig gezicht is en ook nog eens de bijen en hommels helpt. In het najaar hangen de bomen en struiken tjokvol heerlijk fruit en noten. Door met een kleurcode te werken kan aangegeven worden welke vruchten klaar zijn om geplukt te worden.
In het gebied nabij de Drijfsijs en de Natureluur zijn genoeg mogelijkheden om een voedselbos aan te leggen en de huidige vegetatie dwars te verbeteren, met een welkome voedselbron voor de buurt, vogels en bijen.

Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Gratis lunch
Deel dit: