Activiteit

Start je eigen ecodorp / community VOLGEBOEKT

zaterdag 16 september 2023 , 10:00 - 17:00 uur
Illustration

Ben je geïnteresseerd in het starten van je eigen ecodorp of community? Je bent niet de enige: steeds meer interessante initiatieven steken de kop op. Helaas lopen deze projecten vaak tegen problemen aan, niet door een gebrek aan enthousiasme of omdat de planten niet groeien...

Een aantal onderwerpen die obstakels kunnen vormen: 

  • Waar beginnen we? 
  • Hoe komen we aan land of een plek? 
  • Wat maakt ons een community?  
  • Hoe nemen we beslissingen?
  • Waar halen we financiering vandaan?
  • Hoe lossen we conflicten op?

Gelukkig kan sociale permacultuur je met deze en andere vragen helpen. Tijdens de workshop bekijken we een aantal van de bouwstenen die nuttig zijn bij het bouwen van je community. We laten voorbeelden zien van de invulling die anderen projecten hieraan hebben gegeven en wat voor effect dit heeft gehad.

De workshop is inclusief thee en hand-outs. 

De workshop wordt gegeven door: 
- Dido van het Oosten (Kapitaloceen): pionier op het gebied van land vrijkopen en horizontale financiering. Heeft vorig jaar de "Tuinen van de Egel" vrijgekocht waar nu ze nu 'Community Supported Agriculture' bedrijven.

- Rik Vuur (Praktische Permacultuur): verhalenverteller & permacultuur-fanaat. Heeft jaren lang ecodorpen bezocht in allerlei landen. Zijn observaties brengt hij samen in een tool die als handleiding kan dienen voor mensen die zelf een community willen starten. Onderdelen hiervan worden gebruikt tijdens de workshop.

De workshop duurt van 10.00 u. tot 17.00 u. Tussen de middag is er een potluck lunch (dit betekent dat iedereen iets meeneemt om te eten en met de groep te delen). 

Locatie
Anna's Tuin & Ruigte
Kosten
Met korting
Kosten toelichting
€ 25,- (studenten, minima € 15,-)
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: