Activiteit

Biologisch en activistisch moestuinieren in de stad

zaterdag 22 juli 2023 , 12:00 - 16:00 uur
Illustration

Op zaterdag 22 juli 2023, van twaalf tot vier, is er open huis bij de Moestuinschool Amsterdam, een verborgen groene oase en biologische tuinschool voor volwassenen, vlak achter Amsterdam CS. Van 12 – 13 uur geeft Iris Poels een gastles over groen activisme. Van 14 – 16 uur kun je de tuin bewonderen, een handje meehelpen en het antwoord vinden op al je moestuinvragen. De toegang is gratis.

Locatie: Buurthaven Amsterdam, Sixhavenweg Amsterdam Noord, naast de Willemsluis. https://buurthaven.amsterdam/locatie/ 
Aanmelden voor deze middag kan via info@moestuinschoolamsterdam.nl

Gastles groen activisme in de stad. Door Iris Poels

Een gastles over groen activisme. Dat is hard nodig als we meer eetbaar groen willen. Want een plek vinden om prei te planten in de stad? Dat is helemaal niet zo eenvoudig. Iris strijdt al jaren voor méér vierkante meters eetbaar groen en inspireert je graag met ideeën, tips en aanpak. Deze vrouw deinst niet snel ergens voor terug: van moestuin-bakken op de stoep, tuinieren op parkeerplekken, tot het hoger beroep aanzwengelen tegen de komst van een distributiecentrum in de Lutkemeerpolder, de laatste vruchtbare landbouwgrond rond Amsterdam. Iris deed het allemaal.

”In Nederland zijn het de burgers en niet de overheid, die de meeste succesvolle projecten hebben geïnitieerd om bossen en groene ruimte te redden.” Kate Brown MIT University in de Washington Post over Amsterdam

Locatie
Moestuinschool Amsterdam
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 10 jaar
Deel dit: