Activiteit

Open Dag Moestuinschool Amsterdam

zaterdag 23 september 2023 , 12:00 - 16:00 uur
Illustration

Afval naar oogst, maak de cirkel rond: een extra feestelijke open dag 

Op zaterdag 23 september 2023, van twaalf tot vier, is er open huis bij de Moestuinschool Amsterdam, een verborgen groene oase en biologische tuinschool voor volwassenen, vlak achter Amsterdam CS. De zomer is voorbij en in de nazomer maken we de cirkel rond: na de oogst is het GFT afval de basis voor nieuwe groeikracht in het volgende voorjaar. Kom kijken en meedoen. 

Van 12 - 13 uur geeft Benthe van Wallenburg van ‘In goede aarde’ een gastles over het leven in de bodem en kan je door de microscoop zelf zien wat er allemaal onder de grond leeft. Voordat Benthe begint zal Anne van Delft, tuinder van het eerste uur en tevens verhalenverteller een zeer kort verhaal vertellen.
Van 13 - 16 uur is er een afwisselend programma over composteren en bodemleven, wat ook heel leuk is voor kinderen 

• Je kunt zien hoe de composttrommels op de tuin werken en buren kunnen zich meteen opgeven als GFT donor                                                                         • Je kunt je verbinden met de bodem op het voor deze dag aangelegde ‘blote voeten pad’
• Je kunt wormen zoeken en wormen herkennen rond de moestuin
• Er is om 15:00 een demonstratie ‘Bouw je eigen wormenhotel’ 

De hele dag kun je de tuin bewonderen, een handje meehelpen en het antwoord vinden op al je moestuinvragen. Locatie: Buurthaven Amsterdam, Sixhavenweg Amsterdam Noord, naast de Willemsluis. https://buurthaven.amsterdam/locatie/  De toegang is gratis. 

Op de open dag van de Moestuinschool Amsterdam is iedereen welkom die wil weten hoe dat werkt, een biologische tuinschool voor volwassenen, middenin de stad. Op deze dag in de herfst ligt de nadruk op het rond maken van de cirkel: hoe voed je de tuin nadat de tuin jou heeft gevoed? Hoe doe je dat in de stad, je GFT teruggeven aan de natuur? Veel mensen dromen van meer eetbaar groen in de stad, op het balkon, in een buurttuin of in de volkstuin. Op de Moestuinschool leer je hoe je daar een succes van maakt. 

Aanmelden voor deze middag kan via info@moestuinschoolamsterdam.nl 
Maar je mag ook gewoon binnenlopen
Inschrijving voor het komende Moestuinschooljaar: www.moestuinschoolamsterdam.nl 

Locatie
moestuinschool amsterdam
Kosten
Gratis
Deel dit: