Activiteit

Buurtcantate Zaaien Groeien Bloeien

zondag 1 oktober 2023 , 15:00 - 17:00 uur
Illustration

Zondag 1 oktober is er een buurtcantate over het thema:  een groene en duurzame buurt. Een middag waar iedereen tot bloei komt. Buurtbewoners hebben hun gedachten en gevoelens geuit in teksten die draaien over wat hun bezielt, bezeert en bezig houdt rondom dit groene thema, onder leiding van Gert Jan Slump. Componist Nico Ph. Hovius heeft deze teksten vervolgens omgezet in een compositie voor een vierstemmig koor en een klein orkest. Een projectkoor en enkele getalenteerde instrumentalisten, onder leiding van Josefine Straesser, hebben de muziek ingestudeerd. 

Tijdens de voorstelling kun je ook genieten van een rap, gebaseerd op een zelfgemaakte tekst over groen en duurzaamheid, geschreven door kinderen van de Westerparkschool. Deze rap is tot stand gekomen in samenwerking met Han van ’t Land en Jeroen Hensel van de band Raw Resonance.

Bovendien zullen diverse buurtinitiatieven gericht op groen en duurzaamheid zich presenteren. We hebben er behoorlijk wat in onze buurt zoals bijvoorbeeld: Talking Trees, Nemoland, van afval tot oogst, Eetbare stoep, Voedselpark Amsterdam, Woeste Westen, De Tuinen van Westerpark en meer. Dit evenement is een gelegenheid om elkaar te ontmoeten en geïnspireerd te raken voor een groener en duurzaamer Amsterdams. De Buurtcantate, door mensen en voor mensen. Kom en geniet!🌱🌍

 
 Zondag 1 oktober 2023 15.00 – 17.00 uur

📍 Nassaukerk, De Wittenkade 111 - Toegang: vrijwillige bijdrage.

"En er was een woord dat aardt en kiemt en wroet naar buiten wil en kijk, en lees, sst .... luister!"

Locatie
Nassaukerk, De Wittenkade 111
Illustration
 
Deel dit: