Activiteit

Trekvogels spotten bij Durgerdam: fietsexcursie

zondag 15 oktober 2023 , 9:00 - 11:00 uur
Illustration

Minicursus Trekvogels Spotten: met de fiets bij Durgerdam
De natuurvereniging KNNV – Afdeling Amsterdam organiseert een minicursus over trekvogels. De vogeltrek is in oktober op zijn hoogtepunt. Vogels uit het verre noorden komen naar ons toe, terwijl het staartje van onze broedvogels zich opmaakt naar het zuiden te gaan, zelfs tot Afrika aan toe. Echte doortrekkers zijn er ook zoals kramsvogel en koperwiek. Zij komen ook uit het noorden, blijven maar kort in Nederland, en gaan dan weer zuidwaarts. Wie weet kunnen we deze ook zien!
Grijp deze kans om met de doorgewinterde vogelaar Tobias Woldendorp wintergasten en andere vogels in het vizier te krijgen in dit prachtige landelijke gebied ten noorden van Amsterdam. Naast het spotten van vogels, is deze cursus ook bedoeld als kennismaking met de KNNV. De bijdrage is € 10. Besluit je om lid te worden van onze vereniging met zijn vele activiteiten, dan wordt dit bedrag afgetrokken van het contributiegeld van €35,- voor een heel kalenderjaar. Zie ook https://amsterdam.knnv.nl/
Neem een kijker of lichte telescoop mee als je deze hebt. De tocht duurt ongeveer anderhalf uur.
15 oktober 9.00 uur: Schellingwouderbrug op de Durgerdammerdijk. Ook kan je meefietsen met Tobias, in dat geval verzamelen om precies 8.30 uur bij de Molen van Funen (Zeeburgerdijk).
Aanmelden via Hanny van Wijgerden h.van.wijgerden@upcmail.nl

Locatie
Schellingwouderbrug op de Durgerdammerdijk
Kosten
Gratis voor leden
Kosten toelichting
Deze minicursus is bedoeld als kennismaking met de natuurvereniging KNNV. De kosten zijn €10,-. Mocht je besluiten om lid te worden van deze ontzettend leuke vereniging, dan wordt dit bedrag afgetrokken van je lidmijgeld.
Doelgroep
Alle volwassenen
omschrijving doelgroep 
Voor iedereen geïnteresseerd in vogels!
Deel dit: