Activiteit

Documentaire 'MEER" over de Lutkemeerpolder

donderdag 23 november 2023 , 19:00 - 22:00 uur
Illustration

MEER – de strijd om de laatste akkers van Amsterdam 

(2023) (75 min)

GEVECHT OM EEN POLDER
In de Lutkemeerpolder in Amsterdam-West liggen de laatste landbouwgronden van de stad Amsterdam. Eeuwenlang maakten boeren en hun akkers deel uit van de stad, maar nu is er nog maar één stukje over. En precies daar heeft de gemeente enorme distributiecentra gepland. Over deze plannen wordt al decennia gesteggeld.

In de film verdedigt GroenLinks wethouder Marieke van Doorninck de plannen; zij is vastberaden het bedrijventerrein te laten bouwen. Boerin Trijntje Hoogendam probeert uit alle macht te voorkomen dat haar biologische zorgboerderij plaats moet maken voor enorme distributiecentra. Betrokken Amsterdammers komen ondertussen met steeds hardere acties.

Hoe is het zover gekomen? Waarom wordt het businesspark eigenlijk gebouwd? En zijn er alternatieven?

Programma:
19.00 uur inloop bij de Volkskamer in de Fabriek
19.30 uur start documentaire ‘Meer’
20.45 uur Pauze
21.00 uur nabeschouwing met gastexpert Iris Poels, Klimaatburgemeester van Amsterdam
21.30 uur napraten in de gezellige bar van De Volkskamer

Wandeling Lutkemeerpolder
De Lutkemeerpolder is onderdeel van Voedselpark Amsterdam. Zij organiseren een wandeling in het kader van de nationale Klimaatweek. Wandeling Lutkemeerpolder 5 november 2023, geef je op!

Reserveren
Er is beperkt plek in de filmzaal van de Volkskamer. Wil je zeker zijn van een plek reserveer er dan een via onderstaand formulier. De reserveringskosten voor deze avond bedragen €5,- en komen ten goede aan de campagne van Voedselbos.
Plek reserveren kan via het formulier op deze pagina

Klimaat Maand november
In navolging van de Nationale Klimaatweek, organiseert NMTzuid en Groenpunt020 in November Klimaat Maand. De hele maand zijn er extra activiteiten om mensen aan te moedigen zelf iets bij te dragen aan een beter klimaat. Kom en doe inspiratie op hoe jij het klimaat een handje kunt helpen. Samen staan we sterker en kunnen we Amsterdam groener maken. Verschillende partijen werken samen aan het verzamelen, bundelen en ontsluiten van groene kennis en vaardigheden.

Locatie
De Volkskamer in de Fabriek
Kosten toelichting
reserveringskosten als donatie €5 tbv de campagne Voedselbos
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: