Activiteit

Voedselvisie Milieu defensie

donderdag 15 februari 2024 , 18:30 - 22:00 uur
Illustration

Vanaf de bodem tot ons bord: verschillende stappen in de manier waarop wij ons voedsel verkrijgen, zijn onrechtvaardig en zeer vervuilend. En dat kan anders! Op donderdag 15 februari nemen we een kijkje in de rol van grote bedrijven in die verschillende fasen en wat de visie van Milieudefensie en Milieudefensie Jong is op een eerlijk voedselsysteem. Kom je laten inspireren en ontdek hoe jij kunt bijdragen!
 
Programma
18:30 – 19:15: Inloop en vegan avondeten
 
19:15 – 20.00: Voedselvisie Milieudefensie en Milieudefensie Jong: Leer over het huidig voedselsysteem, welke verandering Milieudefensie en Milieudefensie Jong voor ogen hebben, en hoe jij daar een rol in kunt spelen.
 
20:00 – 20:45: Aan de slag met de voedselvisie!
Sessie 1 ‘Leer mobiliseren’: Met de macht van de massa kunnen we de voedselsector onder druk zetten om zich te houden aan het Parijsakkoord. In deze sessie helpen we je jouw achterban te mobiliseren! 
Sessie 2 ‘In verbinding met ons eten’: Hoe bouwen we een band op met onze bodem en waarderen we het eten op ons bord? En welke lessen leren we daaruit voor onze community? Organiseer met ons een acitiveit! 
Sessie 3 ‘Klimaatoplossingen’: Met welke klimaatoplossingen maken we gezond voedsel beschikbaar waarmee we binnen de grenzen van de planeet blijven? Denk met ons mee!
Vegan avondeten is inbegrepen, je kunt in het aanmeldformulier eventuele dieetwensen aangeven.
 
 
Wat? Interactief event over onze voedselvisie
Waar? Kantoor Milieudefensie, Nieuwe Looiersstraat 31, 1017 VA Amsterdam
Wanneer? Donderdag 15 februari
Hoe laat? 18:30 vegan avondeten, 19:15 – 21:00 programma
 
Reiskosten worden vergoed!

Locatie
Kantoor Milieudefensie, Nieuwe Looiersstraat 31, 1017 VA Amsterdam
Kosten
Gratis
Leeftijd
Vanaf 16 jaar
Omschrijving doelgroep 
Milieu defensie jong is er Iedereen tot 28 jaar. Het is een recente aftakking van milieu defensie omdat het belangrijk vindt dat jongeren zich in voldoende mate herkennen in waar milieu defensie voor staat.
Deel dit: