Activiteit

Balkontuinieren kun je leren - een middag in het groen

zondag 24 maart 2024 , 12:00 - 16:00 uur
Illustration

Wil je iets met je balkon doen? Er leuke planten op zetten, hommels, bijen, vlinders en vogels uitnodigen en er nu echt eens van gaan genieten?

Op zondag 24 maart leggen Friederike Joppen en Suzanne de Boer van het Instagram-account @spreadyourbalconylove je alles uit. Suzanne is balkonhovenier in Amsterdam, Friederike is eigenaar van balkonwinkel De Balkonie in Amsterdam-Oost en samen weten ze precies welke planten geschikt zijn voor jouw balkon en waar je ze koopt. Welke potten je kunt gebruiken, wat handig is om te weten over potgrond en hydrokorrels. Hoe je je balkon leuk kunt stylen met kleden, meubels en lampjes.

De locatie is de prachtige biologische kwekerij Noorderbloemen in Amsterdam-Noord. We verwelkomen je met een thee-en-taart-buffet. Kweker Dagmar leidt ons rond en vertelt honderduit over het prille groen. We organiseren een kwis over bloemen en beestjes die je op je balkon kunt tegenkomen, in onze nieuwe rubriek Lieve Lupine kun je je balkonvragen stellen (neem gerust een lijstje met lastige balkonzaken mee), er is een biologische-zadenruil en - wat wij het allerleukst vinden - we leren elkaar kennen! Balkonliefde kun je namelijk delen en dan vermenigvuldigt het zich: het recept voor gelukkige beestjes en bewoners van de stad.

De kosten zijn 15 euro: voor de thee en taart, een mooi glas wijn en een olijf en gevuld pepertje van onze favoriete mediterrane winkelier.

Leuk als je er bij bent! Je bent van harte welkom. We mikken op maximaal 20 personen. Mail om te reserveren naar deboer_suzanne@hotmail.com of stuur een DM @spreadyourbalconylove. Sowieso superleuk als je ons volgt!

Locatie
Kwekerij Noorderbloemen
Kosten toelichting
15 euro voor hapjes en drankjes
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 18 jaar
Omschrijving doelgroep 
Iedereen die nou echt eens van zijn balkon wil gaan genieten.
Deel dit: