Activiteit

Cursus natuurgids speciale doelgroepen

maandag 8 april 2024 , 19:00 - 20:30 uur
Illustration

Er zijn nog 2 plekken vrij bij de cursus natuurgids Koeienweide* met extra focus op groepen uit speciaal onderwijs. Wil je weten welke inheemse flora op de Koeienweide groeit en welke dieren er leven? En wil je leren hoe je je kennis op een inspirerende manier overdraagt aan kinderen? Tijdens de lessen krijg je didactische tips zodat je na de cursus zelf rondleidingen kunt geven aan schoolkinderen over het natuureducatie pad. De 9 lessen vinden plaats in de periode 8 april-24 juni, op maandagavonden en eenmalig op woensdagmiddag (12 juni).

De cursus vindt plaats op de ecologisch beheerde Koeienweide in het Vondelpark. Rondom de Koeienweide is een natuurpad aangelegd voor natuureducatie met groepen. 

Word jij onze nieuwe natuurgids?

*Deze cursus is mede tot stand gekomen dankzij een bijdrage van het NME-fonds.

Locatie
Koeienweide Vondelpark
Kosten
Met korting
Kosten toelichting
€ 90,00 (€ 75,00 Stadspas).
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 18 jaar
Omschrijving doelgroep 
Voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuur en hun enthousiasme willen delen met kinderen en volwassenen. Je moet regelmatig beschikbaar zijn doordeweeks voor de educatieve rondleidingen voor groepen uit het (speciaal) onderwijs en BSO of in het weekend voor rondleidingen tijdens een Open Dag. Deze rondleidingen worden verzorgd door vrijwillige natuurgidsen.
Deel dit: