Activiteit

Eating to extinction

dinsdag 26 november 2024 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

Vooraankondiging Eating to Extinction NL bijeenkomst in Pakhuis de Zwijger. 

Locatie
Pakhuis de Zwijger
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen
Omschrijving doelgroep 
Iedereen die geïnteresseerd en betrokken is in de relatie voedsel en biodiversiteit. Als we het hebben over de dreigende ineenstorting van onze biodiversiteit dan hebben we het meestal over bedreigde diersoorten, niet over bedreigde voedselproducten. Maar bedreigde voedingsmiddelen vormen de focus van het werk van Slow Food International. Ze catalogiseren duizenden internationale en honderden nationale voedingsmiddelen die als heerlijk, onderscheidend en beschermingswaardig worden beschouwd. In sommige gevallen zijn die voedingsmiddelen niet bedreigd, maar gewoon hyperlokaal, en willen ze dat voedsel beschermen omdat het op de een of andere manier cultureel belangrijk is. Waarom? Dan Saladino heeft met zijn werk laten zien dat er een directe relatie is tussen de wijze waarop wij ons voedsel produceren en het verlies aan biodiversiteit. Voedseldiversiteit lijkt een mogelijkheid om te werken aan een betere biodiversiteit.