Bericht

Buurt vervang stenige stoep door groen pixelparkje

Geplaatst op 14 maart 2020, 15:32 uur

Op één dag hebben buurtbewoners, bedrijven en vrijwilligers samen met professionals een 'pixelparkje' aangelegd op de Burgemeester Rendorpstraat in stadsdeel Nieuw-West. Bewoners en bedrijven rondom dit stenige gebied wilden meer groen en ontwikkelden samen met een plan begin 2019. 


Na ruim een jaar jaar afstemmen met de gemeente is de realisatie nu in één dag afgerond. Het plan is ontwikkeld voor de buurt en door de buurt. Bewoners zorgen voor het onderhoud en het stadsdeel faciliteert. Het is uiteindelijk de bedoeling om van de hele stoep een 'mobiele proeftuin' te maken, waarin ruimte komt voor klimaatbestendige oplossingen en meer sociaal interactie.  Minder tegels en meer groen zorgen voor een betere wateropvang en minder hitte. Bovendien is het prettiger om hier te verblijven. Er staan onder andere nog 7 pixelparkjes in de planning, maar eerst wordt gekeken naar de huidige uitwerking. De eerste reacties van bewoners en bedrijven zijn veelbelovend.


Het plan is ontwikkeld door een brede samenwerking van buurtbewoners, omliggende bedrijven, het Van Eesteren Museum, NewWest Metropolis, Bureau binnentuinen, SkyGarden Care, Buro Regen&Water en de stadsdeel Nieuw-West ambtenaren waarvan het team Groen in de Buurt een centrale rol had. Het ontwerp is door Bureau binnentuinen en Skygarden Care gedetailleerd samen met de gemeente. De realisatie was onder leiding van Hoveniersbedrijf Richard uitgevoerd door buurtbewoners, vrijwilligers, Bureau binnentuinen en Skygarden Care.

 

Illustration
 
Deel dit: