Bericht

Vanaf oktober volop activiteiten vanuit het Stedelijk Groenpunt

Geplaatst op 30 september 2021, 21:06 uur
Illustration

Op 30 september heeft het Stedelijk Groenpunt, oftewel Groenpunt020, feestelijk haar deuren geopend. Een honderdtal groenliefhebbers waren getuigen van de lancering van deze kennis- en netwerkplek voor al het Amsterdamse groen. Alle Amsterdammers kunnen bij het Stedelijk Groenpunt terecht voor advies, begeleiding en training om onze prachtige stad (verder) te vergroenen. Samen met partners en deskundigen is een boordevol activiteitenprogramma samengesteld waar iedere Amsterdammer aan kan deelnemen.

Het Stedelijk Groenpunt is een samenwerking van groene organisaties, initiatiefnemers en de gemeente. Het doel is om groene kennis lokaal te verzamelen, stedelijk te bundelen en laagdrempelig te ontsluiten. Hierdoor kan iedere Amsterdammer snel en eenvoudig de juiste informatie vinden om mee te helpen aan een groene en toekomstbestendige stad. In de Groenvisie van de gemeente Amsterdam is hiervoor de koers beschreven. Vanuit het Stedelijk Groenpunt wordt mede gezorgd voor de uitvoering.

Vanuit het Stedelijk Groenpunt worden allerlei groene kennis- en netwerkactiviteiten georganiseerd. Dit gebeurt vanuit de locatie van het Hugo de Vries gebouw aan de Plantage Middenlaan 2 (naast de Hortus), maar ook op verschillende plekken in de stadsdelen. Bij het Hugo de Vries gebouw kan je bovendien iedere laatste vrijdag van de maand terecht voor een rondleiding langs mini-exposities, de natuurmediatheek en de natuurbibliotheek. Voor deze en veel andere activiteiten kan je je snel en eenvoudig online aanmelden.

Meer info?     Kijk op www.groenpunt020.nl 
Vragen?          Mail naar groenpunt020@gmail.com 
Meedoen?      Check de activiteitenkalender

Deel dit: