Bericht

Recept: Pesto van boerenkool met walnoten

Geplaatst op 16 december 2022, 15:35 uur
Illustration

In de Voedseltuin IJplein worden niet alleen biologisch groenten en kruiden geteeld; er worden ook recepten gedeeld om met die groenten en kruiden een heerlijk gerecht te maken. Boerenkool is een typische wintergroente en boerenkoolstamppot is een welbekend wintergerecht,  maar je kunt er ook een pesto van maken met walnoten! Het recept hiervoor is:

Ingrediënten

100 gram boerenkool
1 teentje knoflook
60 gram walnoten of pijnboompitten
60 gram Parmezaanse kaas
200 ml olijfolie
citroensap
zout
peper

Bereiding

Haal de grote nerven uit de boerenkool en laat hem even zacht worden in pan met een bodempje water. Rooster de noten of de pijnboom pitten zachtjes in een koekenpan.

Meng alles mooi fijn in de blender of met de staafmixer.

Heerlijk bij pasta maar ook op brood. 

Tip! Bekijk meer recepten met groenten en kruiden via deze link

Deel dit: