Bericht

Terugblik TAXON expedities in Westerpark en bij Huis te Vraag

Geplaatst op 9 juni 2023, 13:18 uur
Illustration

Het waren drie enerverende, inspirerende en uitdagende dagen met geïnteresseerde mensen die wel eens wilden onderzoeken wat voor kleine beestjes daar nu eigenlijk in onze stad wonen, als we weten wat er leeft kunnen we er ook beter voor zorgen dat ze kunnen blijven leven. Dat de experts helemaal gaan stuiteren van een dode vogel omdat daar aaskevers in kunnen zitten was voor velen een nieuwe gewaarwording. 

Deze drie expedities waren bedoeld om kennis te nemen van de biodiversiteit in de stad, van het Westerpark- waar een klein vliegend hert (kever) toch echt wel tot de hoogtepunten hoorde en Huis te Vraag - voormalige begraafplaats maar nu een verborgen paradijs tussen het stadse geweld met vele verrassingen voor deelnemers en experts. 

Als alle diertjes op naam gebracht zijn (bij sommige dieren moet daarvoor uitgebreid microscopisch onderzoek gedaan worden) kunnen we een lijst sturen- kan een paar weken duren- maar je kunt ook zelf even op waarneming.nl kijken op locatie en datum. 

Foto’s kan ik sturen- als je wilt ontvangen:  natuurdoen@xs4all.nl 

We zijn heel blij dat we dit hebben kunnen organiseren, dank aan Taxon expedities: Menno en team experts,  gemeente Amsterdam, stadsecologen Geert Timmermans en Luc Sour, Katja en Patrick van Huis te Vraag maar vooral  aan al die mensen die zich betrokken voelen bij de stad en de medebewoners die we zo vaak over het hoofd zien!

Een paar voorbeelden van diertjes waar je misschien niet dagelijks hoort: paars drieoogje (pissebed) knotskronkel (miljoenpoot) gele aardkruiper (duizendpoot) ramshoorngalwesp  (galwesp) spoilertijger (langpootmug)  distelglimmer (kever) tweeklauwdubbelkopje  (spin) aarslak (slakje)  doodshoofdzweefvlieg (zweefvlieg) middelste wesp (wesp) gewoon dwergstekelpootje (spin) en ga zo maar door! 

Aan alle deelnemers: fijn dat jullie er bij waren en we hopen jullie wederom te mogen ontmoeten bij een andere Groenpunt020 gelegenheid!

Deel dit: