Bericht

In het zonnetje: De Ruige Hof

Geplaatst op 8 augustus 2023, 14:52 uur
Illustration

Binnen de stadsgrenzen van Amsterdam Zuidoost ligt Natuurvereniging De Ruige Hof. Deze unieke natuurparel staat deze week in het zomerse zonnetje. 

De Ruige Hof is in 1986 opgericht om de natuur dichter bij de stadsbewoner te brengen. Er worden verschillende activiteiten ondernomen zoals het onderhouden van twee natuurterreinen, enkele tuinen en een natuurcentrum van waaruit veel wordt georganiseerd. De Ruige Hof is gemakkelijk te bereiken met fiets, openbaar vervoer of auto.

Het hele jaar door worden er activiteiten georganiseerd. Zo worden er cursussen en excursies gehouden en op aanvraag zijn er specifieke activiteiten voor scholen en bedrijven of kan er een familie-uitje georganiseerd worden. Doorlopend zijn er vogelwandelingen. Al dit moois bij De Ruige Hof kan alleen voortbestaan door de actieve en enthousiaste inzet van vrijwilligers. 

In het natuurcentrum (het Tuinhuis) is een bibliotheek en worden allerlei producten verkocht. Dit kunnen producten zijn van eigen terrein, zoals bijvoorbeeld wilgentenen, zaden uit de tuin, zelfgemaakte ansichtkaarten of vogelkastjes. Verder zijn er boekjes of seizoenswandelingen te koop die uitgevoerd kunnen worden op de natuurterreinen en kan je op bezoek in de ijsvogelhut. 

Voor zomers dagje uit in Amsterdamse topnatuur is een fietstocht naar De Ruige Hof zeker de moeite waard!

Deel dit: