Update

Update bij Voedseltuin Jacob Groenplantsoen

Geplaatst op 19 januari 2024, 12:52 uur
Project afgerond

Het project is heel goed gegaan. En we hebben nu  een voedseltuin met actieve participatie van bewoners. Het kernteam van 5 bewoners is regelmatig bij elkaar geweest voor overleg. Het kernteam  werd goed ondersteund door Groencoach Peter Duitman.

Er zijn voorlichtingsbijeenkomsten gehouden met de bewoners die in grote meerderheid heel positief reageerden op het idee. Verder is aandacht besteed aan alle financiering om die voor het hele project rond te krijgen. Wij hebben subsidies toegekend gekregen van Regeling stadslandbouw, ZaanIJRegiodeal, NME fonds en Buurtbudget en Integraal Maatschappelijk Initiatief.

Wij zijn aan de slag gegaan om een mooi ontwerp te maken rekening houdend met  wensen bewoners en eisen van de gemeente. Alies Fernhout van AliesNatuurlijk heeft de realisatie van het ontwerp gedaan.  We waren zeer tevreden over deze hovenier, die snel schakelde en ook voor minder kosten het project kon realiseren. De bewoners zijn actief betrokken door organiseren van plantdagen  oktober 2022 en maart 2023. Bewoners hebben ook geholpen met aanleg takkenril, speelplek voor kinderen, en inzaaien van overplanten. De bewoners houden we betrokken door houden van werkdagen, communicatie via voedseltuin-app en Instagram en educatieve activiteiten. Wij kunnen stellen dat het project heel succesvol is en er met veel enthousiasme wordt gereageerd door de bewoners. Het project is in meerdere opzichten een verbetering van de buurt.

|Voor verdere info zie bijgevoegd eindverslag van ons project

Documenten
Deel dit: