Bericht

Mollentelling 17 & 18 februari

Geplaatst op 16 februari 2024, 09:37 uur
Illustration

Aankomend weekend is het tijd voor de mollentelling. Nu zul je vast denken: ik heb nog nooit een mol gezien! Dan kan kloppen, want ze leven vooral ondergronds. Maar je hebt vast wel eens een molshoop gezien, en die kunnen we wél tellen. De aanwezigheid van molshopen zegt veel over de verspreiding van de soort. Waar leven ze wel/niet? Door jouw telling en het doorgeven van de locatie weten we daarom beter hoe het gaat met de mol in Amsterdam, bijvoorbeeld.

Wist je dat: 

* De Mollentelling georganiseerd wordt in februari, omdat het dan paartijd is voor de mol?
* Mollen eigenlijk hele nuttige dieren zijn om in je tuin te hebben? Mollen eten namelijk slakken en larven van (schadelijke) insecten. Daarnaast zorgen ze door het graven van hun gangen dat de grond luchtig blijft en water goed kan wegstromen. En je kunt de grond die bovenop een molshoop ligt goed gebruiken om planten te kweken.
* De haren in de vacht van een mol rechtop staan? Daardoor kan hij zich zonder ongemak zowel naar voren als naar achteren bewegen in zijn ondergrondse gangenstelsel.
* De mol niet blind is? Hij heeft kleine, slecht ontwikkelde ogen, maar hij is niet blind.

Meer informatie:
Kijk voor meer informatie over de mol en de Mollentelling op de website van de Zoogdiervereniging of meld je aan voor de Zoogdierdag op 23 maart!

Deel dit: