Bericht

Hoopgevend nieuws voor de Lutkemeerpolder

Geplaatst op 24 april 2024, 14:29 uur
Illustration

In het Parool vandaag: " Ook de gemeente erkent nu: Lutkemeerpolder niet ideaal voor distributiecentrum"

In de door groenbeschermers al jaren fel verdedigde Lutkemeer staat een bedrijventerrein gepland, maar daarvoor is de polder nou niet per se heel geschikt. Dat erkent nu ook de gemeente na een gezamenlijk feitenonderzoek. 

Een van de conclusies: voor een bedrijventerrein in het teken van logistiek gericht op de stad is ‘in principe de plek niet het meest logisch’. De activisten die de door hen gekoesterde ‘laatste vruchtbare grond van Amsterdam’ willen gebruiken voor voedselteelt roepen het al jaren, na scherpe kritiek van onderzoekers van de Hogeschool van Amsterdam dat een bedrijventerrein hier ongeschikt is voor distributiecentra en transport de stad in.

En nu zegt de gemeente het ook, zo blijkt uit het verslag dat beide partijen onderschrijven. “We hopen dat de gemeenteraad onze vragen overneemt,” zegt Lucie Snoeker, namens de initiatiefnemers voor een Voedselpark. Het gezamenlijke feitenonderzoek is goed bevallen als nieuwe vorm van burgerparticipatie. “Je krijgt meer informatie boven tafel.”

Lees meer

Deel dit: