Activiteit

Open tuinendag op vier volkstuinparken

zondag 23 juni 2019 , 12:00 - 16:05 uur

Van de historische Maria Hofker-tuin via een Japanse tuin naar een bijentuin wandelen. Dat kan! Op de Open Tuinendag van vier aangrenzende volkstuinparken in Amsterdam-Duivendrecht op zondag 23 juni van 12-16 uur.

Kom langs en maak kennis met de tuinen én de volkstuiniers. Ontdek een verrassende en gevarieerde wereld. Tijdens de open tuinendag stellen tientallen tuinders hun tuin open voor het publiek. Ze staan klaar om uitleg te geven over het ontwerp van de tuin, de ontstaansgeschiedenis, bloemen en planten die er groeien. De tuinen die meedoen, hebben een vlag bij het hek hangen.

Daarnaast zijn er activiteiten voor kinderen, eten, drinken en muziek. Zoals een optreden van het Amsterdams Volkskoor van 14-16 uur.

De parken die meedoen zijn: Dijkzicht, Federatie, Nieuw Vredelust en Ons Lustoord. Ze liggen aan de Buitensingel en Verbindingsweg in Duivendrecht. Borden wijzen de weg.

Deze vier aangrenzende tuinparken in de Duivendrechtse polder hebben een rijke geschiedenis van meer dan 60 jaar. Ze worden bedreigd in hun voortbestaan door plannen voor een nieuwe woonwijk én een afslag van de A2.

Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: