Activiteit

Wandeling langs ecolint Watergraafsmeer

zondag 19 juni 2022 , 14:15 - 16:00 uur
Illustration

Wandeling langs het ecolint in de Watergraafsmeer

Ook Tuinpark Nieuwe Levenskracht organiseert op zondagmiddag 19 juni tijdens de Open Groen dag verschillende activiteiten.

Eén daarvan is een wandeling langs het Ecolint in de Watergraafsmeer. Deze ecologische verbinding is onderdeel van de groenstructuur in Amsterdam, zie onderstaand kaartje.

We beginnen om 14:15 vanuit het Clubhuis (de kantine) op Nieuwe Levenskracht.

Tijdens de wandeling wordt stilgestaan op een aantal plekken met groene activiteiten:

  • de gemeenschappelijke tuin langs het Ecolint op het tuinpark, waar het 'natuurlijk tuinieren' op Nieuwe Levenskracht begonnen is. Er zijn veel inheemse planten te zien. Soms is er een ringslang in de buurt aan het zonnen.
  • de Vlinder-idylle op het sportpark, onderdeel van Natuur Je Beste Buur. Met veel bloemen, vlinders, wilde bijen en hommels.
  • buurttuin aan de Zaaiersweg, een prachtige tuin langs de sloot langs de Nieuwe Ooster gemaakt door de buurtberwoners
  • Zuiveltuin, buurttuin op het Zuivelplein. Het motto is 'wroeten en ontmoeten'. Behalve een prachtige tuin (een gemeenschappelijk deel en ongeveer 20 persoonlijke moestuintjes) is het ook een ontmoetingsplek en vinden er regelmatig activiteiten met kinderen plaats.

We verwachten voor 16 uur weer terug te zijn bij het Clubhuis. Daar kunnen de deelnemers nog een kopje koffie of thee gebruiken.

Locatie
Tuinpark Nieuwe Levenskracht ligt langs de spoorlijn achter Sportpark Middenmeer. Het is vanaf de Dierenambulance aan de Middenweg te bereiken via het Voorlandpad: het fietspad of met de auto over de ventweg langs de A10.
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: