Activiteit

Tuinactiedag Van Tuyll- en Minervabuurt - vrijwilligers gezocht

zaterdag 5 november 2022 , 10:00 - 17:00 uur
Illustration

De Van Tuyll- en Minervabuurt worden vergroend! Op zaterdag 5 november houden we een buurtactie om gezamenlijk tegels te wippen. Met een grote groep vrijwilligers helpen we buurtbewoners die graag minder tegels in hun tuin willen, maar zelf fysiek net in staat zijn om ze te wippen. Doe jij ook mee?

Tegels wippen, aarde leveren, boompjes en planten erin zetten, het gebeurt allemaal diezelfde dag. Jij bent van harte welkom om mee te helpen. Ook als je liever wat lichtere klusjes oppakt, is er voldoende leuks voor je te doen: planten of boompjes in de aarde zetten, zorgen voor koffie en thee of meehelpen met het klaarzetten van de lunch. Daar kun je zelf natuurlijk ook bij aanschuiven! Aanmelden kan via info@groenebuurten.nl

Waarom tegels wippen?

Met al die tegels in de stad wordt het steeds warmer, kan regenwater niet goed meer weglopen en zijn er minder vogels, vlinders en bijen. Met Tegels eruit, groen erin! helpen we bewoners om de tegels weg te halen en hun tuin te vergroenen. Dat is winst voor de bewoners, dieren en het milieu.

Locatie
Van Tuyllbuurt en Minervabuurt Zuidwest
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: