Activiteit

1e editie Avonturen Academie: voedselbos expeditie

zaterdag 7 januari 2023 , 14:00 - 16:00 uur
Illustration

De Jeugdland Avonturen Academie

zaterdag 7 januari van 14:00-16:00 staat de Avonturen Academie helemaal in het teken van het voedselbos.🌿 we gaan een nieuw voedselbos aanleggen op jeugdland! help je een handje mee? onder begeleiding van een expert leer je alles over wat een voedselbos is en waarom het zo belangrijk is om op deze manier voedsel te verbouwen. kortom: een unieke ervaring.

iedere expeditie van de academie is erop gericht de kinderen te laten ervaren door praktisch bezig te zijn, dat betekent dat we veel naar buiten gaan of binnen experimenten doen/dingen ontdekken. het doel is om kinderen te verbinden met de natuur en ze te laten ervaren wat deze voor hen kan betekenen.
de experts zijn enthousiaste en gepassioneerde vertellers die de kinderen mee naar buiten nemen en met hun kennis een tipje van de natuurlijke sluier voor de kinderen kunnen oplichten. ze komen van universiteiten, zijn stadsecoloog of boswachter en zijn bovenal gedreven, gepassioneerd en natuur ‘gek’.
de thema’s van de academie zijn ruimte, vogels, dieren en planten en bodem (schimmels en paddestoelen). dus van in de lucht tot aan de grond, van het heelal, naar het allerkleinste (bacteriën en schimmels).

het is fijn als je je van tevoren aanmeld voor de Avonturen Academie (maar je mag ook op de dag zelf meedoen). aanmelden kan hieronder. de Avonturen Academie is leuk vanaf 8 jaar.

https://jeugdlandamsterdam.nl/avonturen-academie/

Locatie
Jeugdland Amsterdam
Kosten
Gratis
Leeftijd
Vanaf 8 t/m 12 jaar
Omschrijving doelgroep 
Ieder kind tussen 8-12 dat graag buiten is, de handen uit de mouwen steekt en wil leren over voedselbossen!
Deel dit: