Activiteit

Voedselpark meewerkochtend - Handen uit de mouwen!

woensdag 12 april 2023 , 10:00 - 12:00 uur
Illustration

Vind je het leuk om iets te leren over moestuinieren en kom je ook graag meer te weten over onze plannen voor het Voedselpark in de Lutkemeerpolder?

Kom dan op 12 april of 10 mei een paar uurtjes meewerken op het land bij Pluk CSA ‘de Boterbloem’. Onder begeleiding van een groep enthousiaste stadsboeren steek je twee uur de handen uit de mouwen, in de vruchtbare grond.
Op dit moment vind je in de Lutkemeerpolder al een kleine versie van Voedselpark Amsterdam. Op de 3 hectare die we eerder samen al hebben weten te redden, worden namelijk prachtige biologische groenten geteeld. Van pompoenen tot kolen en aardappelen tot tomaten. Er groeit werkelijk van alles.

Wat ga je doen?
Onder begeleiding van Hieke van CSA Pluk doen we een aantal moestuinklussen. Zoals het voorbereiden van bedden, zaaien en planten. Je krijgt ook meer informatie over kleinschalige biologische lokale landbouw en het Voedselpark.

Lijkt het je leuk om hierbij aan te sluiten? Meld je dan aan voor één van de meewerkochtenden:

woensdag 12 april | 10.00 – 12.00
woensdag 10 mei | 10.00- 12.00

Er is plek voor maximaal 8 deelnemers. Dus wees er snel bij! Je kunt je aanmelden via activiteiten@voedselparkamsterdam.nl 

We verzamelen bij het ecohuisje (zie foto) bij Boerderij de Boterbloem.
Adres: Lutkemeerweg 262B, 1067 TH Amsterdam

Iedereen vanaf 10 jaar is welkom om mee te doen. Je hebt dus geen moestuinervaring nodig.

Heb je vragen over deze activiteit mail of bel dan Iris Poels 06-41255361 / activiteiten@voedselparkamsterdam.nl

Bij voldoende animo zullen we deze activiteit zeker herhalen. Het is ook mogelijk om met een eigen groepje van 6 – 8 personen te komen helpen, neem dan contact op met Iris – activiteiten@voedselparkamsterdam.nl

Wil je ons steunen in onze strijd voor het behoud van de Lutkemeerpolder? Een vrijwillige donatie aan Voedselpark Amsterdam wordt zeer gewaardeerd: https://voedselparkamsterdam.nl/ja-ik-doe-mee/ 

Heb je Voedselpark Amsterdam bezocht? Voel je vrij om mooie reviews en foto’s achter te laten op social media en Google Maps.

Locatie
Biologische Zorgboerderij De Boterbloem
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 10 jaar

Deel dit: