Activiteit

Workshopsserie (4x) Flora Fantastica (5 t/m 8 jr)

Op woensdag , 14:30 - 15:30 uur
Illustration

Flora Fantastica is een kunst(educatie)project waarin kinderen van 5 a 8 jaar spelenderwijs verhalen creëren in beeld, geïnspireerd op prenten uit ons erfgoed over de natuur, zoals oude flora. De kinderen gaan met mysterieuze prenten van de collectie van het museum en geinspireerd door de prachtige museumtuin aan de slag. In vier verschillende lessen telkens een andere techniek. In kleine groepjes van 12 kinderen met twee volwassenen op de groep dus fijn veel aandacht. Samen maken we tentoonstellingen waarin de audiotour en de werken van de kinderen te bewonderen zullen zijn.

Elke workshop starten we met goed kijken naar een oude prent. Er staat een boom op, zie je dat? Er zit iets in de boom, wat zou het zijn? En dat dier, wat doet het daar? Waarom zou dit dier naar de boom toegekomen zijn?  Zien jullie nog wat? Vertel, hoe gaat dit verhaal verder? 

De thematische keuze om met afbeeldingen met planten erop te werken komt voort uit de de behoefte de fantastische plantenwereld onder de aandacht te brengen. Binnen een voorgaand project van Plantenverhalen (Historische Heerlijkheden) ontdekte Annet de fantasieprikkelende historische afbeeldingen van onder andere Hieronymus Bock. Ze dacht meteen dat deze voor kinderen heel aansprekend zouden zijn. Daarnaast raakt het flora-thema ook aan de maatschappelijk steeds urgenter wordende noodzaak om stil te staan bij onze relatie als mens met de natuur en deze te herzien.

Kinderen kunnen zich nu aanmelden voor de reeks van vier workshops op de woensdagmiddagen 7, 14, 21 en 28 juni in de Museum Embassy of the Free Mind aan de Keizersgracht. Kosten slechts 10 euro voor de hele reeks. We maken twee groepen van 12 kinderen: 14:30-15:30 en 16:00-17:00. Zie https://embassyofthefreemind.com/nl/museum/kidspagina

Locatie
Museum Embassy of the Free Mind, Keizersgracht 123
Kosten
Met korting
Kosten toelichting
10 euro eigen bijdrage, overige deel van de kosten is gesubsidieerd
Leeftijd
Vanaf 5 t/m 8 jaar
Omschrijving doelgroep 
kinderen van 5 t/m 8
start / einde
Gestart op wo 7 juni 2023. Beëindigd wo 28 juni 2023
Deel dit: