Activiteit

Zone2Source in het Amstelpark viert haar 10-jarig bestaan!

zaterdag 13 mei 2023 , 15:00 - 18:00 uur
Illustration

Zone2Source bestaat 10 jaar (en de Onkruidenier ook!)

Zone2Source opende op 13 mei 2013 haar deuren in 3 paviljoens van het Amstelpark. Op zaterdag 13 mei vieren wij daaro ons 10 jarig jubileum met de publieke opening van de SchaduwTuin: een nieuwe locatie in het park die Zone2Source in samenwerking met kunstenaarscollectief de Onkruidenier ontwikkelt.

De SchaduwTuin is zowel kunstenaarstuin als testomgeving voor een nieuwe relatie tussen mens en haar toekomstige leefomgeving. De Onkruidenier ontwikkelt de SchaduwTuin de komende jaren als een plek voor future gardening: een collectief onderzoek naar actuele vraagstukken waarin droogte en hitte en de verplaatsende klimaatzone om een nieuwe ordening vragen. Deze ommuurde Belgische Kloostertuin is een plek waar we daadwerkelijk onze handen vuil kunnen maken in de aarde en onszelf letterlijk onderdompelen in nieuwe praktijken en ervaringen van natuur.

Om 15:00 uur verzamelen we bij het Glazen Huis in het Amstelpark in de tentoonstelling Plantas Harmonias: connecting continents through medicinal and ritual plants van kunstenaar Farah Rahman. Vanaf daar wandelen wij gezamenlijk naar de nieuwe SchaduwTuin, waar drankjes en hapjes uit de tuin zullen worden geserveerd.

We nodigen u uit om samen met ons het glas te heffen!

Locatie
Zone2Source Podium voor kunst, natuur en technologie
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Omschrijving doelgroep 
natuur- en kunstliefhebbers van alle leeftijden!
Deel dit: