Activiteit

Zelf in je voedsel voorzien voor een prikkie

zaterdag 1 juli 2023 , 14:00 - 17:00 uur
Illustration

Workshop tuinieren in potten en bakken 

Gooi jij de restjes van je groente en kruiden altijd weg? Zonde! Tijdens deze workshop op 1 juli ontdek je hoe je groente en kruiden kunt recyclen van top tot teen. Als je eenmaal de trucs voor vermeerdering van planten kent, heb je altijd een bron voor nieuwe planten. Wat een overvloed! 

Docente Wildpluk Moos leert ons anders naar onze groente en kruiden kijken. Pitten van citroen, paprika, meloen... je kunt van alles planten en zo je eigen eten recyclen en omzetten tot een veel grotere oogst. Je leert hoe je keukenkruiden kunt vermeerderen. Maar ook je groenten zoals worteltjes of selderij kun je meerdere levens geven. Moos geeft je tips en trucs en vertelt over de geneeskracht. En vergeet de wilde eetbare planten en kruiden niet. Vervolgens heb jij een mooi groen balkon, (gevel)tuin of buurt waar je ook nog uit kunt eten.

Kijk jij al uit naar een overschot aan lekkers? Met zelfs genoeg om uit te delen? Meld je dan aan voor de workshop. 

Over de workshopdocent 
De docente is Wildpluk Moos. Ze is gefascineerd door de eetbare natuur. Zo plant ze thuis pindapitjes om met de verse pinda-oogst haar wilde papegaai Alexander te verwennen. In Amsterdam geeft ze wildplukkruidenles en wandelingen voor Eigen Krachtvoer, kookte ze een sterrenwildplukmenu in het Hilton Hotel en was ze te gast bij Life & Cooking en BNN. 

Over de locatie 
De workshop vindt plaats bij Pluktuin Hamerkwartier op het voormalig bedrijventerrein van Draka. Daar staan sinds 2021 zo’n vijftig bakken waar buurtbewoners hun eigen groente, kruiden en bloemen verbouwen. 

De workshop is mede mogelijk gemaakt door een subsidie Bewonersinitiatief van de Gemeente Amsterdam.

Locatie
Pluktuin Hamerkwartier, ingang tegenover Ketelstraat 5
Kosten toelichting
€ 10,- per persoon. De workshop is € 5,- voor Stadspashouders (groene stip)
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 12 jaar
maximum aantal deelnemers
10

Aantal aangemelde deelnemers: 5

Deze mensen komen:
- Anneke Strik
- Charo Bekke
- sandra van leeuwen
- Mieke Fraussen
- J. Van Blokland

Meld je aan
Deel dit: