Activiteit

De Bloeiende Balkon Prijs tot 31 juli 2023

do 20 jul 2023 - ma 31 jul 2023 , 0:00 uur
Illustration

Zet je balkon in de bloemetjes en doe mee met De Bloeiende Balkon Pijs 2023!

Stel je voor dat elke stad duizenden balkons zou hebben waar dahlia’s over de reling kijken, een zonnebloem je wenkt, Oost-Indische kers naar beneden tuimelt... Hoe fleurig en vrolijk zou dat zijn. En hoeveel plezier zouden bijen, hommels en vlinders daarvan hebben!

Hemelse tuintjes
Om van al die vierkante meters op de eerste verdieping en hoger hemelse tuintjes voor mens en dier te maken, enthousiasmeert het Instagram-account @spreadyourbalconylove balkoneigenaren meer met hun balkon te doen. Tips en ideeën met hun volgers delen was de eerste stap. Nu roepen ze De Bloeiende Balkon Prijs in het leven.

Wat is het idee?
Met De Bloeiende Balkon Prijs wil @spreadyourbalconylove een fleurige collectie balkonfoto’s samenbrengen waarvan je groene vingers meteen gaan groeien. Ook voor wie niets van planten weet, bang is dat die mooie balkondroom nooit werkelijkheid zal worden of geen idee heeft weet waar geweldige schaduwplanten voor dat donkere balkon op het noorden te vinden zijn. Balkontuinieren is fun, laat het zien en laat je inspireren.

Wat is de bedoeling?
Laat in maximaal drie foto’s zien en in maximaal honderd woorden weten waarom je zo van je balkon geniet. Is het vanwege die leuke clematis die elk jaar weer dapper omhoogklimt? Of trekt die salvia die je van je beste vriendin kreeg zo veel hommels? Heb je een grote bak op je balkon staan met allerlei inheemse planten waar bijen en vlinders van genieten? Ben je met je partner op driehoog tomaten aan het kweken? Snoept je kind van de balkonaardbeien? Is het zo’n fijne rustige plek met veel privacy? We zijn benieuwd!

Wat is er te winnen?
In de categorie Bijenbalkon een pakket biologische bloembollen
In de categorie Moesbalkon een biologisch kruidenpakket
In de categorie Balkontuinieren met Kinderen een zaai- en bollenpakket
Er wordt ook een Publieksprijs uitgedeeld. Wat dat is blijft nog even een verrassing.

Tot wanneer kun je meedoen?
Je kunt tot 31 juli 2023 inzenden. En tussen 31 juli en 15 augustus 2023 kun je stemmen, want we zijn ook benieuwd naar wat jullie het meest aanspreekt. We hebben een deskundige jury die de inzendingen voor het Bijenbalkon, het Moesbalkon en Balkontuinieren met Kinderen beoordeelt, maar jullie bepalen wie de publieksprijs krijgt. Alle informatie volgt via @spreadyourbalconylove.

Wie zitten er in de jury?
Niet de minsten! Natuurlijk Caspar Janssen, journalist en schrijver van onder meer het boek Het Bijenbalkon, die zijn betonnen stadsbalkon omtoverde tot een jungle waar een paar honderd insectensoorten op afkwamen. Ook denken Suzanne de Boer van @het.bloembalkon en Friederike Joppen van @debalkonie mee over welke inzendingen kans maken op de prijzen. Suzanne de Friederike zijn de initiatiefnemers van @spreadyourbalconylove.

Doe je mee?
• Ga zaaien, planten en kweken op je balkon. Maak het gezellig. Schuif je hond in beeld, maak een close-up van een bloem, van een vogel, laat een balkonhack of juist het overzicht zien. Je mag de foto’s nu maken of later, een golden oldie insturen mag ook.
• Laat met maximaal 3 foto’s en 100 woorden, inclusief vermelding van je woonplaats, weten waarom jij zo van je balkontuin geniet.
• Vermeld binnen welke categorie je inzending meedoet:
-    Bijenbalkon
-    Moesbalkon
-    Balkontuinieren met kinderen
Je kunt binnen elke categorie 1 keer meedoen.
• Mail je foto’s en je tekst naar friederike@debalkonie.nl
• Vanaf vandaag tot en met 31 juli 2023 kun je inzenden

Belangrijk
• De foto’s blijven eigendom van de makers.
• Heb je huisdieren en/of kleine kinderen? Let dan goed op dat je in je enthousiasme geen bakken en krukken etc. neerzet die als opstapje of trapje dienst kunnen doen. Dieren en kinderen zijn nieuwsgierig en houden van klimmen. Dat is op een balkon een tricky combinatie.

Locatie
Iedereen met een balkon kan meedoen
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
start / einde
Gestart op do 20 juli 2023. Beëindigd ma 31 juli 2023
Deel dit: