Activiteit

Met de kennis van nu: Voedselpark Amsterdam voor en door bewoners - VOL!

vrijdag 8 september 2023 , 13:30 - 17:30 uur
Illustration

Op 8 september gaan we ‘met de kennis van nu’ op zoek naar de waarde van een voedselpark in de Lutkemeerpolder voor Nieuw-West.

Datum: 8 september 2023

Tijd: 14.00 – 16.50 uur met aansluitend een borrel (Inloop: 13.30 – 14.00 uur)
Plaats: Stadsboerderij Osdorp, Botteskerksingel 30b, 1069 XT Amsterdam (Nieuw-West)Over het ProgrammaHet wordt een mooi programma bestaande uit diverse sprekers, gevolgd door een paneldiscussie. Alle sprekers hebben een persoonlijke of professionele band met Nieuw West en de Lutkemeer. Eén van de sprekers mogen we al bevestigen: Bas Kok, auteur van het boek ‘Op een dag in Nieuw West’.  Het volledige programma wordt zeer binnenkort bekendgemaakt.

Uitdagingen Nieuw-West

Nieuw-West staat voor heel wat uitdagingen. “Over 20 jaar is Amsterdam Nieuw-West een ruim, divers en groen stadsdeel waar het veilig en prettig wonen is, waar buurtgenoten omkijken naar elkaar, waar mensen de kans krijgen om hun potentieel optimaal te benutten en waar bewoners hun eigen welvaart en welzijn creëren, onderhouden en delen. Overheden, maatschappelijke partijen en bedrijfsleven faciliteren hen daarbij”. Zo begint het “Convenant wij zijn samen Nieuw-West”. Het burgerinitiatief Voedselpark Amsterdam doet graag mee om dit te bereiken.

Wat gaan we doen?

Wat als we ‘met de kennis van nu’ naar de Lutkemeerpolder kijken? Wat zouden we dan doen met deze resterende 60 hectare vruchtbare grond, bijna 5 meter onder NAP? Wordt het een Voedselpark, dat ook bijdraagt aan verbetering van de levensomstandigheden en werkgelegenheid in Nieuw-West? Grijpt Amsterdam deze kans aan? Of komen er distributiecentra, wat de gemeente nu van plan is?

Bekijk eventueel een eerdere bijeenkomst op 08 mei hier 

Aanmelding deelname

De bijeenkomst “Met de kennis van nu: toekomst Lutkemeer, wordt georganiseerd voor en door bewoners. Deze bijeenkomst wordt u aangeboden door de burgers, die Voedselpark Amsterdam via een crowdfunding ondersteunen. Het gebruik van de locatie wordt aangeboden door Stadsboerderij Osdorp. Meld je snel aan. Er is plaats voor maximaal 60 mensen. Deelname is gratis.
  
In verband met een beperkt aantal plekken ontvang je per mail een bevestiging van je aanmelding.

Voor vragen over het evenement kun je contact opnemen:

Email: info@voedselparkamsterdam.nl 

Tel: 06-41255361 (Iris Poels)

Locatie
Stadsboerderij Osdorp
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen

Documenten
maximum aantal deelnemers
40
Deel dit: