Activiteit

Wat kan ik met een wadi?

vrijdag 17 november 2023 , 15:30 - 17:00 uur
Illustration

Klimaat Maand kennissessie
Wadi’s zie je steeds vaker in Amsterdam, waaronder de nieuw aangelegde wadí’s in de Frans Halsbuurt. Het zijn groene greppels die enorme hoeveelheden regenwater kunnen opvangen, zuiveren en infiltreren in de bodem.
Ze helpen daarmee tegen overstromingen bij stortbuien én zorgen voor vergroening. Een wadi kun je eigenlijk overal aanleggen. Ook in je eigen tuin of in je buurt. Maar welke planten kun je het beste planten in een wadi en hoe kun je dit onderhouden?

Kom kijken in de Frans Halsbuurt naar de nieuwe wadi’s en kom luisteren naar Dr.ir. Floris Boogaard, water- en wadispecialist met een schat aan kennis en ervaring over de grootste opgaven voor een klimaatbestendige toekomst: droogte, hittestress en wateroverlast.

Starttijd is: 15.30 uur. We wandelen een stukje door de Frans Halsbuurt en aansluitend is de Kennissessie. Meld je aan via het formulier op deze pagina en je ontvangt de startlocatie.

* Wij organiseren activiteiten zoals lezingen kostendekkend. Dat betekent dat we geen winst maken op activiteiten en dat de opbrengst naar de spreker en eventuele organisatorische en administratieve kosten gaat. Onze regels voor betaling en restitutie staan op deze pagina.

Klimaat Maand november
In navolging van de Nationale Klimaatweek, organiseert NMTzuid en Groenpunt020 in November Klimaat Maand. De hele maand zijn er extra activiteiten om mensen aan te moedigen zelf iets bij te dragen aan een beter klimaat. Kom en doe inspiratie op hoe jij het klimaat een handje kunt helpen. Samen staan we sterker en kunnen we Amsterdam groener maken. Verschillende partijen werken samen aan het verzamelen, bundelen en ontsluiten van groene kennis en vaardigheden.

Locatie
Frans Halsbuurt
Kosten toelichting
Kleine vergoeding voor huurruimte van €5, korting voor pashouders en bewoners Frans Hals €2,50
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: