Activiteit

IN 2024 GAAN WE DOOR! DOE jij mee?

zondag 28 januari 2024 , 14:00 - 17:00 uur
Illustration

🌱 Kom in actie voor de Lutkemeerpolder! 

Op zondag 28 januari gaan we samen de strijd aan tijdens de aftrap van de 'Red ons groen, weg met grijs!' campagne. De Lutkemeerpolder, de laatste vruchtbare landbouwgrond van Amsterdam, staat op het spel. Doe mee en maak het verschil!

Wat staat ons te wachten?
Op deze bijeenkomst delen we onze plannen en bedenken we samen acties die impact maken: publieksacties, posterplakacties, brievenschrijfacties, en meer! Laten we samen streven naar acties waar we blij van worden en waar iedereen automatisch bij wil aansluiten. Ben jij erbij? 🌿πŸ’ͺ

Wanneer? Zondag 28 januari, 14:00 – 17:00 uur

Waar? Stadskas Tuin van Toorop, Jan Tooropstraat 8, Amsterdam

Waarom is dit belangrijk?
De toekomst van de Lutkemeerpolder wordt in 2024 bepaald, en we hebben de komende maanden nodig om de laatste vruchtbare grond van Amsterdam te behouden. Een mega distributiecentrum van 7 voetbalvelden staat gepland voor eind Q1, en de herziening van het bestemmingsplan staat ook op de agenda. Het is nu of nooit om krachtig op te treden en een duidelijk signaal te sturen naar vastgoedontwikkelaars die onze kostbare grond willen bebouwen.

Red Ons Groen - Doe mee!
Voedselpark Amsterdam en Behoud Lutkemeer starten de campagne 'Red ons groen, weg met grijs!' voor het behoud van de Lutkemeerpolder en de realisatie van een Voedselpark voor toekomstige generaties. We hebben jouw steun nodig om het verschil te maken!

Hoe kun je meedoen?
- Check de campagnewebsite redonsgroen.nl vanaf 25 januari online
- Meld je aan via deze link om op 28 januari bij de aftrap aanwezig te zijn.

Samen maken we het verschil!
Eerdere campagnes ontvingen steun van 15.000 Amsterdammers en organisaties, wat al resulteerde in het behoud van 3 hectare grond. Nu zetten we ons in voor de overige 42 hectare. Jouw betrokkenheid is van onschatbare waarde.

Groen of Grijs? Wat kies jij?
Ik kies GROEN en kom in actie! πŸŒπŸ’š #RedOnsGroen #BehoudLutkemeer #KiesGroen

Locatie
Stadskas Buurttuinen van Toorop
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 10 jaar

Illustration
 
Deel dit: