Activiteit

Bosbad in de stad!

dinsdag 16 april 2024 , 13:30 - 16:00 uur
Illustration

 

Als gecertificeerd bosbad-gids (Academy of forest bathing) neem ik je mee op een ‘zintuiglijke’ reis in de natuur, dat kan ook in de stad. Er zijn gelukkig nog steeds veel rustige groene gebieden te vinden.

Wat is Shinrin Yoku/ bosbaden/ Forestbathing?
Forest Bathing komt van het Japanse Shinrin Yoku, wat ‘weelderig verblijf onder de bomen’ betekent. Het doet ook wel aan mindfulness  denken, maar is in deze context meer naar buiten gericht, naar de natuur toe.

Vier de Lente ! 
Onderga samen met mij, in de veiligheid van klein groepsverband, een sfeervolle onderdompeling in een stads-oase. 
Ervaar rust, vertraging van de tijd, stilte in jezelf, en laat je verwonderen door wat zich aandient. 
Als deelnemer ontvang je van mij inspirerende uitnodigingen om je zintuigen te verscherpen en in te zetten. Kijk maar eens wat dat met jou doet!
Door verbinding mét de natuur ontstaat er ruimte om 'uit je hoofd' te komen. Een Bosbad/ Shinrin Yoku is supergezond en stimuleert behalve je immuunsysteem ook je creativiteit en concentratie.
De sessie wordt afgesloten met een heerlijke kop kruidenthee en kleine lekkernijen.

Kosten:  32,-

Stadspas houders groene stip:  15,- 

Aanmelden :
via contactformulier
https://www.annaliesvaneerde.nl/
Of T. 0646305695
Extra info:
-voor honden en/of  deelnemers met kleine kinderen is deze activiteit minder geschikt.
Kleding: Zorg voor voldoende warme en regen beschermende kleding, evt pet of muts. Bij regen : laarzen of waterdichte schoenen, regenponcho, paraplu 
Meenemen:
Neem iets (kleins) mee om op te zitten, een matje, of plat kussentje.
-flesje water

Over mij : 
Verbinding met de natuur en de seizoenen vormt een belangrijk thema in mijn leven en werk als kunstdocent. Opgegroeid in de duinstreek van Noord Holland weet ik hoe heerlijk bijv. de geur in dit natuurgebied kan zijn: kruidige wilde tijm, duinroosjes, munt,  bloesem van meidoorn...
Natuur verbindt en heeft een helende werking op mensen. Ieder kan dit op eigen wijze ervaren in mijn bosbad-sessies waarbij ik jou uitnodig om je zintuigen wakker te maken! 
Sinds 2023 mag ik mijzelf rekenen tot een selecte groep gecertificeerde Bosbadgidsen,  opgeleid aan de FBA, Forestbathing Academy, Rotterdam.
Mijn liefde voor natuur en kunst, hebben mij meerdere keren naar Azië gebracht: rondreis door Japan 2018 (Shinrin Yoku, de basis voor 'bosbaden' is hier in de jaren-80 al gelegd! ) én mijn recentelijke rondreis door Noord Thailand 2024, waar ik in - back to basic -eco community's in de bergen verbleef.  
Wat mij aansprak is de eenvoud, het community leven, en hoe men gelukkig kan zijn met een simpel en creatief bestaan, omringd door de natuur. .
Voel je vrij om om mij te contacten!

 

 

 

 

 

 

 

Locatie
Beeldenbos Noord
Kosten
Met korting
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 15 jaar
Omschrijving doelgroep 
Stadspashouders ontvangen korting
Illustration
 
maximum aantal deelnemers
5

Aantal aangemelde deelnemers: 2

Deze mensen komen:
- Marion Dijkstra
- An Eerde

Meld je aan
Deel dit: