Activiteit

Lezing Vrouwen en Kruiden - Groenoord, Ruigoord

zaterdag 20 april 2024 , 16:00 - 17:15 uur
Illustration


 
Over vrouwen en kruiden

16:00 lezing 

  incl. kruidentheeproeverij 

Leer over de geschiedenis van een aantal planten en hoe die verweven is met de geschiedenis van vrouwen in noordwest Europa. In de lezing zitten volksverhalen vervlochten: een oeroude manier om kennis door te geven en sociaal te binden met onze mede-mens maar ook met de natuur! Zo verdiepen we onze band met de planten en onze voorouders.

Welke planten spelen een rol in de geschiedenis van vrouwen? Welke vrouwen spelen een rol in de geschiedenis en naamgeving van planten? Welke symboliek en volksverhalen zijn er over die planten en hoe werden (en worden) ze gebruikt? Denk bijvoorbeeld aan vrouwenmantel, moederkruid en mariadistel.

Er is ruimte voor uitwisseling, thee en boeken inkijken. Duur ~75 min. Kosten: 10,00

Deze lezing is onderdeel van Groenoord festival op Ruigoord, Spaarndam. De bijeenkomst wordt verzorgd door Annet Breure van plantenverhalen.nl 

Aanmelden direct bij Annet via plantenverhalen@gmail.com

Er zullen een aantal exemplaren van de boeken 'Historische Heerlijkheden, een cultuurgeschiedenis van eetbare wilde planten in de Lage Landen' en 'Herbal Heroines, overgeleverde kruidenrecepten en wijsheden' van Marloes Coenen e.a. (waar Annet aan heeft meegewerkt) beschikbaar zijn. Mocht je zeker willen zijn van een exemplaar bestel dan vast van te voren per mail bij je aanmelding. 

 

Locatie
Ruigoord
Kosten toelichting
10 euro
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 10 jaar
Illustration
 
Deel dit: