Activiteit

Moestuinplantjesverkoopdag en Open Tuin

zaterdag 11 mei 2024 , 12:00 - 16:00 uur

Op zaterdag 11 mei 2024, van 12:00-16:00 uur, is de jaarlijkse moestuinplantjesverkoopdag en open dag van Moestuinschool Amsterdam, een groene oase en biologische moestuinschool voor volwassenen, vlak achter Amsterdam CS. We doen dat in samenwerking met onze groene buren Voedseltuin IJplein. Tijdens de open dag van de Moestuinschool Amsterdam is iedereen welkom die iets wil leren over biodiversiteit, eetbaar groen en je eigen groente telen. 

Om 12 uur is er een workshop van Nicky van Castricum van Vlindertuin Mot in Mokum over van alles wat je kan doen om je tuin, balkon of buurt  aantrekkelijk te maken voor vlinders.  Van 13 tot 16 uur is er verkoop van biologisch opgekweekt plantgoed en tijd om de tuin te bewonderen. De hele middag kan je meewerken op de tuin, samen wieden, de mensen van de Moestuinschool ontmoeten en het antwoord vinden op al je moestuinvragen.

Moestuinschool Amsterdam heeft als doel om volwassenen te leren hoe zij succesvol hun eigen groente telen in en om de stad. Tijdens de jaaropleiding leer je alles wat je moet weten om je eigen eetbare plek te starten en je zelfgekweekte groente gaan mee naar huis, dus een jaar lang verse groente oogsten uit je eigen tuin in het centrum van Amsterdam.

De toegang voor de open dag is gratis.

 

Locatie
Moestuinschool Amsterdam
Deel dit: