Activiteit

Bodemworkshop voor kinderen en ouders/verzorgers

zaterdag 1 juni 2024 , 13:00 - 15:00 uur
Illustration

Het is lente en dus tijd om te wroeten in de aarde! Op zaterdagmiddag 1 juni nodigen we jullie uit om de Amsterdamse grond van dichtbij te bekijken.  

Waar: Schaap Schooltuin, Heggerankweg 87, 1032 JC Amsterdam
Wanneer: Zaterdagmiddag 1 juni, Tijd: 13.00 – 15.00 uur
Doelgroep: Kinderen en ouders/verzorgers
Leeftijd kinderen: 6 – 10 jaar
Aanmelden: Via dit formulier

Wat staat er op de agenda?
Er zullen twee workshops worden gegeven op hetzelfde moment. Eén workshop is voor de ouders/verzorgers en één workshop voor de kinderen. Beide workshops hebben het thema ‘Bodem’. 
 
Workshop voor de kinderen
Kinderen duiken in de wereld van het bodemleven door te graven met schepjes en te leren over de bodem. Welke kleuren heeft de bodem? En welke beestjes leven er? Biedt elk bodemtype een thuis voor beestjes of zijn er verschillen? Hoe voelt of ruikt de aarde? Kom het ervaren samen met Dieuwertje Smolenaars, Educatief Medewerker van de Schaap Schooltuin!
 
Workshop voor ouders/verzorgers
Tegelijkertijd volgen ouders/verzorgers ook een bodemworkshop. Bodemexpert Marc van Will deelt zijn kennis over gezonde en vruchtbare grond, het belang van een gezonde bodem en hoe we de kwaliteit van de bodem kunnen verbeteren. Ook tijdens deze workshop gaan we zelf aan de slag en de bodem van dichtbij bekijken.
 
De Groene Noordmakers en Schaap Schooltuin
Deze workshops worden georganiseerd door team Groen in de Buurt Stadsdeel Noord. Noord kent veel actieve bewoners met een hart voor Groen, zij onderhouden bijv. buurttuinen en dragen bij aan de ecologie en biodiversiteit van het stadsdeel. Met deze bijeenkomsten en workshops brengen we het netwerk van groene doeners in Amsterdam Noord samen, delen kennis en doen inspiratie op over het vergroenen van de stad. Deze workshops zijn altijd samen met experts uit het veld vormgegeven. 
 
Geef je nu op via deze link en neem samen met ons een kijkje in het bodemleven!

Locatie
Schaap Schooltuin
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 6 jaar
Omschrijving doelgroep 
Kinderen en hun ouders/verzorgers
Deel dit: