Activiteit

Bomenwandeling op tuinpark Nieuwe Levenskracht

zaterdag 4 mei 2024 , 13:30 - 15:30 uur
Illustration

Op zaterdag 4 mei organiseert Nieuwe levenskracht een wandeling langs mooie, bijzondere en ecologisch belangrijke bomen op het tuinpark. We verzamelen vanaf 13:30 uur bij de kantine, waar u een kopje koffie of thee kunt genieten. Om 14 uur vertrekken we voor een wandeling van ongeveer 1,5 uur over het park.

Recent zijn alle bomen op het tuinpark door mensen van de Groencommissie geïnventariseerd. In totaal zijn 349 bomen vanwege hun omvang, soort, schoonheid en ecologische waarde op een lijst geplaatst, hiervan zijn 56 bomen als monumentaal beoordeeld, die we extra moeten koesteren. Er is een grote variatie aan bomen te zien op Nieuwe Levenskracht, er zijn meer dan 100 verschillende soorten. Tijdens de wandeling zal Simon Buisman hier meer over vertellen, waarbij hij uitgebreider ingaat op een 5-tal soorten waardevolle bomen.

Bomen hebben waak een belangrijke rol voor andere organismen zoals insecten, kevers, vlinders en vogels. Tanne de Goei heeft een studie gemaakt van een aantal ecologisch belangrijke bomen en struiken en zal het leven en relaties een stuk of 5 hiervan nader toelichten.

De wandeling is bedoeld voor tuinders, buurtbewoners en andere geïnteresseerden. Deelname is gratis. We stellen het wel op prijs als u zich vooraf aanmeldt bij Jaap van der Veen, e-mail: jvdv3@xs4all.nl.

De bomenwandeling maakt deel uit van een serie activiteiten over biodiversiteit, flora en fauna op Nieuwe Levenskracht. Op 1 juni wordt een Paddenpoeldag georganiseerd voor kinderen: wat leeft er in en om de Paddenpoel. Op 6 juli vertelt vlinderdeskundige Nicky Castricum welke vlinders we kunnen tegenkomen, en hoe je vlinders naar je tuin kan lokken.

Locatie
Kantine van tuinpark Nieuwe Levenskracht, Voorlandpad 21, 1098 TZ, Amsterdam
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Omschrijving doelgroep 
(volks)tuinders, buurtbewoners en andere geïnteresseerden
maximum aantal deelnemers
25

Aantal aangemelde deelnemers: 2

Deze mensen komen:
- Erik de Jongh
- Laura de Vroom

Meld je aan
Deel dit: