Project

Siertuin Waaier 1

Geplaatst op 24 december 2020, 15:32 uur

Een groepje bewoners van de flat Waaier 1 in de Van Reigersbergenstraat in Amsterdam heeft in 2015 het plansoen aan de voorkant van de flat in onderhoud genomen en in de zomer van 2020 nieuwe beplanting van bloemen, heesters en een boom aangebracht.  Dit is gebeurd met instemming van de gemeente. Bewoner Arnold van der Valk, Van Reigersbergenstraat 492 (tel. 0627159287) treedt op als contactpersoon.

Toelichting

Een groep van bewoners van flat Waaier 1 heeft in 2015 het initiatief genomen om het betsaande gemeenteplantsoen voor de flat in onderhoud te nemen en geleidelijk in te richten volgens de voorkeur van de bewoners. Andere flats in de buurt hebben dit al eerder gedaan. De tuin was vooral ingericht met lage heesters een iep. De bewoners hebben de tuin in de afgelopen jaren - op de boom en enkele heesters na - grotendeels nieuw ingericht met bloemen en een composthoop. Het doel is om meer kleur te brengen in het voormalige plantsoen en een gastvrij onthaal te bieden aan een zo groot mogelijke variatie aan insecten en vogels. Dit is in de zomer van 2020 goed gelukt. De bewoners zorgen voor watervoorziening met gieters uit de Kostverlorenvaart in droge periodes.

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
Een veelkleurige bloementuin annex schaduwrijke tuin onder een boom; rijk aan vogels, insecten en vlinders. Een plek waar de leden van de tuingroep en andere bewoners van de flat en uit de buurt kunnen genieten van de tuin en elkaar kunnen ontmoeten in een ontspannen sfeer.
Init.
Deel dit: