Dit project is afgerond
Project

Voedseltuin Jacob Groenplantsoen

Geplaatst op 16 juni 2022, 14:31 uur
Illustration

Samen met bewoners is een voedseltuin gestart in een stuk openbaar groen op het Jacob Groenplantsoen. De voedseltuin is aangelegd volgens het principe van permacultuur. Aan de oevers van het water zijn inheemse planten gebruikt om de biodiversiteit te verhogen. Verder is er een speelplek voor kinderen. De aanleg vond plaats in de herfst 2022 en met nog extra plantdag in maart 2023. Project en subsidieverantwoording zijn helemaal afgerond.

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen
Gewenst resultaat 
Natuurlijke ogende voedseltuin met voornamelijk meerjarige planten. Een actieve bewonersgroep die de tuin onderhoudt en daarmee bijdraagt aan een grotere sociale cohesie van de buurt. Verder is er aandacht voor natuureducatie en realiseren we een grotere biodiversiteit.
Klaar
Illustration
voedseltuin mei 2023
Documenten
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 3 projectupdates

$persoon.getLink()

Project volgens planning

Vorige week werd de nieuwe voedseltuin aan het Jacob Groenplantsoen in Amsterdam-Noord feestelijk geopend. Drie jaar geleden was deze plek geliefd bij hangjongeren. Buren kwamen bij elkaar om te kijken hoe ze de overlast konden verminderen. Zo werd het idee van een voedseltuin geboren. Een aantal me...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Michiel de Goeje

Project afgerond

Het project is heel goed gegaan. En we hebben nu  een voedseltuin met actieve participatie van bewoners. Het kernteam van 5 bewoners is regelmatig bij elkaar geweest voor overleg. Het kernteam  werd goed ondersteund door Groencoach Peter Duitman.

Er zijn voorlichtingsbijeenkomsten gehouden met de be...

lees meer
Documenten
0
Open de update in eigen pagina