Bericht

Donderdag voor het laatst dit seizoen : rode bieten soep

Geplaatst op 9 september 2020, 17:11 uur

Rode bieten, ze doen het goed op de tuin. Ze bevatten ook foliumzuur, mangaan, kalium, koper, ijzer, vezels en magnesium. De rode kleurstoffen in bieten, betanine en betalaine, zijn krachtige antioxidanten. Rode bieten horen tot de rijkste bronnen van nitraat, dat een positief effect heeft op je aderen. En… rode bieten zijn ook gewoon heel lekker, de soep er van ook dus donderdag nog een keertje, voor het laatst dit seizoen koude rode bieten soep.

Naast de soep van Martha is er natuurlijk ook de groente-zak van de week, met daarin diverse groente naar keuze en kost net als de soep-zak  €8,-.

Deze en nog andere groenten en kruiden kan je ook los kopen.

We vinden het heel fijn als je van te voren reserveert op reserveren@soepuitnoord.nl Zo weten we hoeveel we moeten oogsten en hoeven we niet alles wat overblijft op de composthoop te gooien.

Deel onze berichten met andere buren, vrienden, bekenden: we blijken beter te zijn in telen dan in verkopen, dus er is genoeg.

NB Covid-19: er is tijdens de verkoop eenrichtingsverkeer op de tuin en we vragen de soep-kopers voldoende afstand te houden en aanwijzingen van de tuinders op te volgen. Graag met pin of Tikkie betalen.

Alle informatie en de soep-recepten zijn ook te vinden op de website, www.soepuitnoord.nl Daar kan je ook zien welke soepen er nog meer aan komen.

Illustration
 
Deel dit: