Update

Update bij Tegels eruit in Stadsdeel Zuid

Geplaatst op 3 maart 2021, 11:26 uur
Project volgens planning

9 VOORBEELDTUINEN TER INSPIRATIE

Je wilt graag de tegels verwijderen uit je tuin, maar twijfelt over wat dan. Omdat nogal wat mensen dit niet goed weten, heeft GroeneBuurten negen voorbeeldtuinen laten ontwerpen door Bureau Binnentuinen en SkyGarden Care. Zij hebben veel ervaring op het gebied van klimaatbestendige tuinen (zie hun project Tegels eruit, groen erin! in o.a. stadsdeel West). Met behulp van deze voorbeeldtuinen kunnen deelnemers uit Oud Zuid bepalen welke make-over hun tuin zal krijgen.

Maar niet alleen zij kunnen de voorbeelden gebruiken: de ontwerpen staan namelijk online en zijn gratis toegankelijk.

Zo kan iedere tuinbezitter inspiratie opdoen voor de eigen tuin. Voor iedereen is er wel wat naar gading te vinden: voor een tuin met een zonnige of schaduwrijke ligging, in diverse formaten, met een strakke of juist heel natuurlijk stijl en vol simpele klimaatbestendige maatregelen.

Voor meer informatie over het project én de 9 voorbeeldtuinen, kijk op de website https://groenebuurten.nl/tegels-eruit/.

Illustration
De eerste pagina van een ontwerp. Op de volgende twee pagina's vind je informatie per onderdeel, en het plantadvies. Deze specifieke voorbeeldtuin heeft een klein formaat, ligt in de schaduw en is voor mensen met een ingetogen smaak.
Deel dit: