Bericht

Crowdfunding No Academy - laboratorium voor kunst,wetenschap&social design

Geplaatst op 17 maart 2021, 09:29 uur , door Stichting No Academy

No Academy is een social design laboratorium waar kunst en wetenschap samen werken aan complexe maatschappelijke problemen. Dit jaar richten wij ons op het thema duurzaamheid, en specifiek op duurzaamgedrag in de omgeving van de Wallen in Amsterdam.

Dit jaar brengen we pas afgestudeerde kunstenaars van verschillende kunstacademies samen met studenten van de afdeling culturele antropologie van de Vrije Universiteit. Samen vormen we speciale onderzoeksteams die worden begeleid door ervaren Social Designers Fides Lapidaire en Lucy van Dorst. Daarnaast staat een team van experts klaar om hen bij te staan tijdens hun onderzoek. Het doel is om te komen met nieuwe, artistieke en verrassende oplossingsrichtingen.

Om onze designteams te ondersteunen bij hun interventies en onze publicatie vorm te kunnen geven, zijn we een crowdfunding gestart bij Voor de kunst: https://www.voordekunst.nl/projecten/11704-no-academy-yes-society-1#het-verhaal 

Juist in tijden van corona willen wij kunstenaars en studenten een plek bieden om zich te kunnen ontwikkelen terwijl zo veel andere zaken stil zijn gelegd.

Tegelijkertijd is er door deze stilte ruimte en aandacht voor de duurzaamheidsproblematiek en aan de mogelijke oplossingen van dat probleem willen wij met onze teams een steentje bijdragen.

Het thema dit jaar is daarom duurzaamheid. We beginnen bij de paradox: waarom mensen niet-milieuvriendelijk gedrag blijven vertonen, terwijl ze weten wat nodig is voor een duurzame levensstijl. Gedurende het onderzoek herformuleren we deze vraag samen met alle betrokkenen. Alle partijen en betrokkenen zoeken dus mee naar richtingen die eerder ondenkbaar leken.  


De partners van dit project zijn De Vrije Universiteit, het consortium van het Greenlight District: De Gezonde stad, De Groene grachten en de N.V Zeedijk, Innovation Lighthouse, Urban Soundlab, Nature Optimist van bioloog Thijs de Zeeuw en cultureel socioloog Ruben Jacobs. 

Check onze pagina en help dit onafhankelijke onderzoek voor onze maatschappij!

Voor onze instagram kijk op: https://www.instagram.com/stichtingnoacademy
en voor LinkedIN: https://www.linkedin.com/company/76330515/admin/