Update

Update bij Groen Gemaal

Geplaatst op 13 juli 2021, 11:53 uur
Anders

Ben jij die vrijwilliger met planten- en mensenkennis?

Projectomschrijving
In het Sarphatipark staat een monumentaal pand, ‘Het Groen Gemaal’, onderdeel van Wijkcentrum De Pijp. Dit is een plantenruilcentrum dat gerund wordt door vrijwilligers met ondersteuning van coördinator Marieke. Binnen de hekken is een groene oase, waar sinds 2001 planten gekweekt, geruild en verkocht worden aan buurtbewoners en waar mensen terecht kunnen voor advies en hulp. Ook wordt in het park een aantal ecologische borders onderhouden. Verder houden we de takkenrillen bij en lopen we vuilrondjes door het park.  

Openingstijden zijn normaal gesproken van dinsdagmiddag tot en met vrijdagmiddag, maar in coronatijd nog even op dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag. We werken dan van circa 12.45 tot 16.15 uur.

Taakomschrijving
Sinds 2001 wordt er gezaaid, gekweekt, gescheurd en opgepot op ons plantenruilcentrum in De Pijp.
Dat wordt door een gezellige vrijwilligersgroep gedaan op vier middagen per week. Voor het begeleiden van die vrijwilligersgroep zoeken we iemand met plant- en planten- en mensenkennis, die coördinator Marieke meehelpt.
Voor deze functie is een vrijwilligersvergoeding mogelijk. Je kunt regelmatig gratis meedoen met een workshop of excursie van Natuur&Milieuteam Zuid. Als groep maken we bovendien jaarlijks een excursie om andere groene plekken te bekijken.

Functievereisten
We zoeken iemand die 6 uur of meer per week Marieke ondersteunt en soms ook kan vervangen. Het gaat om het begeleiden van de vrijwilligers bij het verzorgen en opkweken van de planten en het adviseren van de bezoekers. Liefst iemand met ervaring met (het begeleiden van) vrijwilligersgroepen.

Contactinformatie
Neem contact op met Marieke voor een kennismakingsgesprek op het Gemaal. Een proefmiddag meedraaien kan dan afgesproken worden om te kijken of het klikt.

Mail naar groengemaal@wijkcentrumdepijp.nl of bel 664 13 50

Illustration
 
Deel dit: