Bericht

Mini-expositie over de Gift of Colour tuin Nelson Mandelapark

Geplaatst op 19 april 2023, 13:00 uur
Illustration

Elk half jaar zetten we een nieuw groen buurtinitiatief in de spotlights, middels een wisselexpo in de hal van het Hugo de Vries Lab (Groenpunt020). Momenteel hangt er informatie over de Joodse Begraafplaats Zeeburg. Vanaf 10 mei is de Gift of Colour tuin in het Nelson Mandelapark aan de beurt, die zal tot het najaar blijven hangen. Hierbij alvast een klein inkijkje! 

Gift of Colour tuin, Nelson Mandelapark 

Ontstaan vanuit een samenwerking met kunstenaresse en activiste Claudy Jongstra is Bloei & Groei een verfplanten tuin gestart, de Gift of Colour. De tuin bevat een wilde, kleurrijke bloemenweide en diverse soorten verf producerende planten. Hierbij wordt er lokaal gewerkt aan het realiseren van natuurlijke grondstoffen die door verschillende textiel ambachten omgezet worden in prachtige producten zoals kleding en kunst. Helemaal lokaal, ecologisch en duurzaam. Er is ook een levendige community van buurtbewoners die onder begeleiding van een ervaren tuincoach hun eigen stukje moestuin of de gezamenlijke moestuin onderhouden. De tuincoach neemt hun mee in de grondbeginselen van het verbouwen van je eigen groenten, kruiden en bloemen. Samen met deze levendige community worden er leuke events georganiseerd voor en door de buurt zoals de Give Colour tuincafés. 

Een plek vol kleurrijke bewoners en verbinding met elkaar en met de natuur! 

-> De mini-expositie is alleen te bewonderen tijdens de activiteiten in het Groenpunt020 (zie onze kalender) of op afspraak tijdens kantooruren. Adres: Plantage Middanlaan 2E.

Deel dit: