Bericht

Opening mini-expositie 'Amsterdamse stadsnatuur door de eeuwen heen'

Geplaatst op 8 mei 2023, 14:11 uur
Illustration

Tijdens het Kenniscafé natuurinclusief wonen en bouwen (aanstaande woensdag), zal een mini-expositie over de ontwikkelingen van de Amsterdamse stadsnatuur worden geopend.

Door de unieke ligging van Amsterdam op de overgang van veen en klei, en de aanwezigheid van zout, zoet en brak water, heeft de stad een interessante ecologische blauwdruk. In deze mini- expositie zijn grappige, bijzondere en historische anecdotes vanaf de 13e eeuw weergegeven, die mede onze omgang met de stadsnatuur hebben bepaald. We werkten langdurig en grondig aan het verzamelen van alle data, met dank aan stadsecoloog Geert Timmermans, landschapsarhictect Maike van Stiphout, het Amsterdams Stadsarchief en Gemeente Amsterdam.

Het resultaat zal tijdens het kenniscafé kort maar feestelijk worden geopend, en tijdens het kenniscafe zelf praten we verder over: hoe nu verder?! Hoe ziet de toekomst van de groene stad eruit? Wil je graag bij de opening van 'De Amsterdamse stadsnatuur door de eeuwen heen.' zijn? Geef je dan op voor het kenniscafé via bovenstaande link.

Kan je niet bij het kenniscafé zijn? Niet getreurd, dit is een permanente expositie die vanaf 10 mei tijdens events of op afspraak in het Hugo de Vries Lab te bezoeken is. 

* Colofon: Deze expositie werd in opdracht van het Groenpunt020 ontwikkeld door:

Creating Culture - Anne Jesuina de Andrade (research en tekst)

Sophie Floor Wartenbergh (research, vormgeving en illustraties)

Lidy Zeinstra (eindredactie)

* Foto: Het eerste stadsgezicht van Amsterdam, een schilderij van Cornelis Anthonisz uit 1538

Deel dit: