Bericht

Voedseltuin Recept: Tagliatelle met raapsteeltjes in een citroen roomsausje

Geplaatst op 24 mei 2023, 15:45 uur
Illustration

Ingredienten:

- Raapsteel 200 g
- Sjalotten 2
- Citroen 1
- Volle room 250 ml
- Pecorino (één stuk) 100 g
- Boter
- Peper en zout
- Tagliatelle 400 g

Bereidingswijze: 

Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel hebt. Pel en snipper de sjalot. Smelt een klontje boter en stoof de sjalot gaar. Voeg de citroenschil en de room toe en laat inkoken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout.
Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af.
Voeg de pasta, de raapstelen, 60 g geraspte pecorino en extra peper toe aan de citroenroomsaus en meng goed. Serveer met extra pecorino.

Deel dit: