Bericht

Natuurvereniging de Ruige Hof start crowdfunding

Geplaatst op 19 februari 2024, 18:41 uur
Illustration
profile picture
Linda Theunissen

Natuurvereniging de Ruige Hof uit Amsterdam-Zuidoost is gestart met een crowdfundingsactie om de laatste 75.000 euro op te halen die nodig is voor de financiering van een nieuw, permanent verenigingsgebouw. De toekomst van de vereniging en de natuurgebieden die zij beheert, zal op het spel komen te staan wanneer er niet voldoende geld komt om een volwaardig gebouw te realiseren.

De Ruige Hof is in 1986 opgericht om de natuur in Amsterdam-Zuidoost dichter bij de stadsbewoners te brengen en beheert hiertoe dagelijks de twee soortenrijke natuurgebieden Klarenbeek en de Riethoek. Ook organiseert de vereniging allerlei natuureducatieve activiteiten voor kinderen en volwassenen zoals excursies, wandelingen en cursussen. Het huidige Tuinhuis is de basis voor al deze activiteiten, maar de tijdelijke vergunning voor dit gebouw loopt af.

Zonder een geschikt onderkomen is er geen bergplaats voor gereedschappen en materialen; geen kantine en vergaderruimte voor de vrijwilligers; en geen plaats voor cursussen en andere educatieve bijeenkomsten. En het belangrijkste van alles, twee prachtige natuurgebieden met veel kwetsbare en bijzondere planten zullen hierdoor niet langer het onderhoud ontvangen dat zij nodig hebben en hun grote biodiversiteit verliezen. Dat is niet alleen een groot verlies voor natuurvereniging de Ruige Hof, maar ook op het gebied van bredere doeleinden zoals de bevordering van de biodiversiteit in Nederland en het toegankelijk maken van de natuur voor de bewoners van Amsterdam.

Om het benodigde onderhoud van de natuurgebieden te garanderen moet er een nieuw, permanent gebouw komen. Mede dankzij de gemeente en het stadsdeel is de Ruige Hof erin geslaagd om het grootste gedeelte van het bedrag hiervoor bij elkaar te krijgen, maar voor de definitieve realisatie is er nog een tekort van 75.000 euro.

Help de Ruige Hof om de waardevolle natuur en de leuke en leerzame natuuractiviteiten te behouden. Steun de Ruige Hof met een bijdrage voor de bouw van het nieuwe Tuinhuis via de crowdfundingswebsite https://www.gofundme.com/help-de-ruige-hof-aan-een-nieuw-tuinhuis

Iedereen die ons een bijdrage geeft, zal worden uitgenodigd voor een speciale rondleiding over Klarenbeek of De Riethoek.

Deel dit: