organisatie

Proeftuin de Luwte

Informele groep

Proeftuin de Luwte is een vereniging die – in samenspraak met de gemeente Amsterdam – een deel van het Elzenhagelkavel beheert en onderhoudt tot bestemmingsplannen er worden uitgevoerd. De vereniging is een collectief van creatieve professionals met achtergronden in de biologie, natuurbeheer, (beeldende) kunsten, openbaar bestuur, en filosofie, en eco-management en architectuur.


Onze ondernemers geven in hun werkplaatsen en ateliers vorm aan ideeën over duurzaam leven in de stad, in meer verbinding met de natuur. De Luwte experimenteert met off-grid and sustainable entrepeneurship,brengt de kwaliteit en diversiteit van de flora en fauna in de omgeving in kaart, verzorgt natuureducatie voor kinderen, organiseert internationale projecten voor Europese jongeren, en meer.


De stichting vervult een sociaal-maatschappelijke functie door – eveneens in samenspraak met stadsdeel Amsterdam-Noord – twee dagen per week een dagbestedings- en activeringsprogramma te verzorgen voor de cliënten van de hiernaast gelegen Volksbond; mensen met verslavingsproblematiek die hier gestimuleerd worden zelfstandiger, meer verantwoordelijk, en actiever te worden.

Illustration
 
Deel dit:
Contactpersonen van Proeftuin de Luwte
Activiteiten in het verleden